Καψής: Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση - Κάνουμε μαραθώνιο - iefimerida.gr

Καψής: Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση - Κάνουμε μαραθώνιο

Παντελής Καψής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έλλειψη κάθε άλλης εναλλακτικής λύσης αυτή τη στιγμή όσον αφορά την οικονομική πολιτική επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας, Παντελής Καψής τονίζοντας πως «αν χάσουμε τον έλεγχο θα πάμε σε καταστάσεις πολύ πιο σοβαρές».

Στη συνέντευξη του στο Mega ο κ.Καψής υποστήριξε «Δεν τίθεται θέμα ανασχηματισμού» υποστηρίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση προχωρά πολύ σοβαρά». Στο ερώτημα αν το κυβερνητικό σχήμα θα παραμείνει αρραγές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «και τα τρία κόμματα θα στηρίξουν μέχρι τέλους αυτή την κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στις συνομιλίες για την ανταλλαγή των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, δηλαδή το λεγόμενο PSI, χαρακτήρισε τη διαπραγμάτευση πολύ δύσκολη. «Κάνουμε αγώνα δρόμου για τη δανειακή σύμβαση και μετά μαραθώνιο για να πάρει μπροστά η πραγματική οικονομία», είπε ο κ. Καψής διευκρινίζοντας ότι πριν απ' όλα «έχουμε μπροστά μας τη νέα δανειακή σύμβαση και το πρόγραμμα που θα μας δεσμεύσει για την επόμενη τριετία».

Για τους μισθούς ο υπουργός είπε «υπάρχει η περίπτωση η τρόικα να ρωτήσει: «η Ισπανία έχει 150 ευρώ χαμηλότερο κατώτατο μισθό, εσείς τί κάνετε;». Η απλούστερη λύση είναι «το κόβω και πάω στην Ισπανία ... το πιο προκλητικό, που τίθεται στους κοινωνικούς εταίρους, είναι να βρουν αυτή μία συμφωνία τέτοια που να βοηθάει την ανταγωνιστικότητα».

«Πρέπει αυτά τα ζητήματα να τα πάρουν επάνω τους και οι κοινωνικοί εταίροι, η ΓΣΕΕ, ο ΣΕΒ, η ΓΣΕΒΕΕ, οι ηγεσίες τους πρέπει να καταλάβουν ότι έχουμε όλοι ευθύνη σε αυτή την ιστορία. Πάμε να πάρουμε 130 δισ. ευρώ και πρέπει, για αυτά τα λεφτά, να πείσουμε όλο τον κόσμο, ότι είμαστε πρώτοι εμείς που καταλαβαίνουμε το πρόβλημα», όπως είπε ο υπουργός.

Κανείς δεν υιοθετεί την άποψη ότι το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας στην Ελλάδα είναι κυρίως μισθολογικό, αλλά είναι και αυτό ένα τμήμα του, διευκρίνισε σε άλλο σημείο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ