Εδιναν δικαίωμα αναπηρίας σε παιδόφιλους, επιδειξιομανείς, πυρομανείς - iefimerida.gr

Εδιναν δικαίωμα αναπηρίας σε παιδόφιλους, επιδειξιομανείς, πυρομανείς

Έδιναν ποσοστά αναπηρίας σε παιδόφιλους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ερχόμενη εβδομάδα θα συσταθεί η νέα Ειδική Επιστημονική Επιτροπή με αντικείμενο την αναπροσαρμογή του κανονισμού με τον οποίο καθορίζονται τα ποσοστά αναπηρίας, όπως αποφάσισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Ο υπουργός έλαβε αυτή την απόφαση καθώς διαπιστώθηκε ότι στον επικαιροποιημένο πίνακα είχαν περιληφθεί μεταξύ των ψυχικώς πασχόντων, κατηγορίες ατόμων όπως παιδόφιλοι, επιδειξιομανείς, εθισμένοι στον τζόγο, κλεπτομανείς και πυρομανείς.

Το γεγονός προκάλεσε τις καταγγελίες ατόμων που βαρύνονται με ποσοστά αναπηρίας άνω του 67% και βάσει νόμου εισπράττουν το προβλεπόμενο επίδομα.

Ειδικότερα, στον κανονισμό, που δημοσιεύτηκε τον Νοέμβριο του 2011 στο ΦΕΚ, συμπεριλαμβάνεται πίνακας με κατηγορίες ατόμων υπό τον γενικό τίτλο «σεξουαλικές διαστροφές», στις οποίες δίνονται ποσοστά αναπηρίας από 20% έως 35%.

Τα ποσοστά αυτά δεν αρκούν για να λάβει κάποιος ποσοστό επιδόματος αναπηρίας, ωστόσο μπορούν να εξασφαλίσουν προνόμια, όπως μειωμένα τιμολόγια στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ή σε εισιτήρια Μέσων Μαζικής Μεταφοράς...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ