Τώρα ο Τραμπ δίνει άδεια σε 872 πρόσφυγες να μπουν στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα -Παρά την απαγόρευση - iefimerida.gr

Τώρα ο Τραμπ δίνει άδεια σε 872 πρόσφυγες να μπουν στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα -Παρά την απαγόρευση

Φωτογραφία: AP/ Eugene Hoshiko
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει σε περισσότερους από 800 πρόσφυγες να εισέλθουν στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα, εν μέσω οργισμένων αντιδράσεων και σύγχυσης που προκάλεσε το διάταγμα Τραμπ.

Με την απόφαση του Αμερικανού προέδρου απαγορεύεται για 90 ημέρες η είσοδος στις ΗΠΑ σε πολίτες 7 χωρών, κατά κύριο λόγο μουσουλμανικών, και αναστέλλει το αμερικανικό προσφυγικό πρόγραμμα για 120 ημέρες. Παρόλα αυτά, ανακοινώθηκε ότι θα επιτραπεί η είσοδος στη χώρα σε 872 πρόσφυγες.

Πρόκειται για πρόσφυγες που είχαν την απαραίτητη έγκριση και ήταν ήδη έτοιμοι να ταξιδέψουν και που θα αντιμετωπίσουν άδικες δυσκολίες αν δεν γίνει αυτό, δήλωσε ο Κέβιν ΜακΑλιν, υπηρεσιακός επίτροπος της αμερικανικής υπηρεσίας προστασίας τελωνείων και συνόρων. Δεν διευκρινίστηκε τι εθνικότητας είναι αυτοί οι 872 πρόσφυγες.

Εξαιτίας του διατάγματος Τραμπ προκλήθηκε χάος στα αεροδρόμια, όπου πολλοί κρατήθηκαν για ώρες μετά από την άφιξή τους, ενώ σε άλλους δεν επετράπη να επιβιβαστούν σε πτήσεις προς τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, το οποίο επικαλείται το Reuters, από το βράδυ της Παρασκευής- ημέρα υπογραφής του διατάγματος- έως το πρωί της Δευτέρας, δεν επετράπη σε 348 κατόχους βίζας να επιβιβαστούν σε πτήσεις προς τις ΗΠΑ. Επιπλέον, 200 άτομα που έφτασαν αεροπορικώς στη χώρα δεν τους επετράπη η είσοδος σε αυτή.

Επιπλέον 735 άτομα ανακρίθηκαν σε αεροδρόμια από αξιωματούχους της υπηρεσίας προστασίας τελωνείων και συνόρων, ανάμεσά τους 394 νόμιμοι μόνιμοι κάτοικοι ΗΠΑ, οι οποίοι διαθέτουν πράσινη κάρτα.

Κάποιες χώρες δεν θα βγουν σύντομα από τη λίστα

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, Τζον Κέλι, δήλωσε ότι κάποιες από τις επτά χώρες στη λίστα απαγόρευσης του Τραμπ δεν αναμένεται να βγουν από αυτή σύντομα.

Πάντως, ο Κέλι διευκρίνισε ότι όσοι προέρχονται από αυτές τις χώρες, αλλά έχουν διπλή υπηκοότητα, θα μπορούν να μπουν στη χώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ πρόσφυγες διάταγμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ