Απεργούν γιατροί του ΙΚΑ, νοσοκομειακοί και ιδιώτες - iefimerida.gr

Απεργούν γιατροί του ΙΚΑ, νοσοκομειακοί και ιδιώτες

Απεργούν γιατροί του ΙΚΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ακόμα εβδομάδα κινητοποιήσεων στον χώρο της υγείας ξεκινά από αύριο καθώς νοσοκομειακοί γιατροί. Γιατροί του ΙΚΑ αλλά και ιδιώτες συνεχίζουν απεργίες ενώ οι φαρμακοποιοί θα καθορίσουν τη στάση τους τη Δευτέρα, στις γενικές συνελεύσεις των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά.

Την αποχή τους από τα Εξωτερικά Ιατρεία θα συνεχίσουν από αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητώντας πάγωμα των περικοπών στο ειδικό ιατρικό μισθολόγιο .


Οι γιατροί του ΙΚΑ θα πραγματοποιήσουν επαναλαμβανόμενες πανελλαδικές 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 9 έως τις 13 Ιανουαρίου με κεντρικό αίτημα η κατοχύρωση εργασιακών, ασφαλιστικών και μισθολογικών προβλέψεων των ιατρών στον ΕΟΠΥΥ.

Οι ιδιώτες γιατροί, με απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών θα απέχουν από τα ιατρεία τους μέχρι και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου ενώ οι φαρμακοποιοί της Αττικής δεν χορηγούν φάρμακα με πίστωση έως και τη Δευτέρα, διαμαρτυρόμενοι για τα χρέη των Ταμείων, ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ