Θεοχαρόπουλος: Με αναξιοκρατία, αδιαφάνεια και έλλειψη αξιολόγησης δεν θα υπερβούμε την κρίση - iefimerida.gr

Θεοχαρόπουλος: Με αναξιοκρατία, αδιαφάνεια και έλλειψη αξιολόγησης δεν θα υπερβούμε την κρίση

φωτογραφία αρχείου: eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Με αναξιοκρατία, αδιαφάνεια και έλλειψη αξιολόγησης δεν θα μπορέσουμε να υπερβούμε την κρίση» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Η ελληνική οικονομία χάνει τον δυναμισμό της κάθε μέρα. Η κοινωνία ζει μέσα στην ανασφάλεια. Με την πολιτική που ασκείτε, εντείνεται ο φαύλος κύκλος της ύφεσης και αυξάνεται η φτωχοποίηση σε μεγάλο τμήμα του πληθυσμού.
Η ανελέητη φοροεπιδρομή πλήττει τους πάντες, βαλτώνει την επιχειρηματικότητα. Απουσιάζει κάθε αναπτυξιακή προοπτική.

Οι νέες και οι νέοι της χώρας βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς ιδίως σε αυτές τις ηλικίες η ανεργία είναι στα ύψη» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας χθες στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης σε επερώτησης της ΝΔ για τις προσλήψεις στο Δημόσιο.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για αδιαφάνεια, λέγοντας ότι «μιλούσατε για εξασφάλιση σταθερών, μόνιμων θέσεων εργασίας.
Η κυβέρνησή σας δεν προχώρησε σε κανέναν τομέα πολιτικής σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που θα μπορούσαν να εγγυηθούν την αναπτυξιακή προοπτική.

Δεν έχετε διασφαλίσει στη διαπραγμάτευση ούτε καν τα εργασιακά.
Μιλάω για τη μη άρση του περιορισμού για τις ομαδικές απολύσεις.
Σας άκουσα να λέτε ότι έχετε ιδεολογικές διαφορές με τη Νέα Δημοκρατία στα εργασιακά.
Στην πράξη πού είναι οι ιδεολογικές διαφορές; Διότι διαπραγματεύεστε την άρση του περιορισμού των ομαδικών απολύσεων, περιορισμός στις ομαδικές απολύσεις ο οποίος είχε μείνει στη διαπραγμάτευση τα προηγούμενα χρόνια και δεν είχε αρθεί και αυτήν τη στιγμή είναι στο τραπέζι ακόμα.
Δεν έχετε καταφέρει ούτε αυτό το σημείο να έχετε διασφαλίσει στο επίπεδο της διαπραγμάτευσης».

Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «διορισμούς υπαλλήλων με κομματικά κριτήρια, ρουσφετολογικές διατάξεις σε νομοσχέδια και μη εφαρμογή νόμων για τις προσλήψεις στο δημόσιο», ενώ σε άλλο σημείο τόνισε: «Με αναξιοκρατία, αδιαφάνεια και έλλειψη αξιολόγησης δεν θα μπορέσουμε να υπερβούμε την κρίση».

Απευθυνόμενος δε στη ΝΔ που κατέθεσε και τη συγκεκριμένη επερώτηση, ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε χαρακτηριστικά: «Έχετε κάνει κάποιου είδους αυτοκριτική για τη δική σας περίοδο διακυβέρνησης;
Ακόμα και σήμερα αρνείστε να αναλάβετε τις ευθύνες σας για τις καταστροφικές πολιτικές που διόγκωσαν το Δημόσιο.

Από τη μια, πιστεύετε ότι θα τα λύσει όλα μόνη της αγορά και από την άλλη, είστε ταυτόχρονα αφοσιωμένοι στις παραδοσιακές λογικές των πελατειακών σχέσεων. Αυτό το μείγμα δεν θα βγάλει τη χώρα από την κρίση.
Αντίθετα, επιτείνει τα αδιέξοδα.

Ακολουθείτε και σήμερα την πεπατημένη ενός αντιπολιτευτικού λαϊκισμού, όπως παλαιότερα με τα "Ζάππεια" της Νέας Δημοκρατίας και όπως με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ.
Με αναξιοκρατία, αδιαφάνεια και έλλειψη αξιολόγησης, ουσιαστικής και δίκαιης αξιολόγησης, δεν θα μπορέσουμε να υπερβούμε την κρίση».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ