Τα «σπίτια-φέρετρα» του Χονγκ Κονγκ -Μόλις 1,9 τ.μ. [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Τα «σπίτια-φέρετρα» του Χονγκ Κονγκ -Μόλις 1,9 τ.μ. [εικόνες & βίντεο]

Φωτογραφία: Βίντεο Daily Mail
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Wong Ziwa είναι ένας από τους δεκάδες ανθρώπους που καταφέρνει και ζει σε σπίτι μόλις 1,9 τ.μ. Είναι ένας από τους ανθρώπους που δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά το ενοίκιο για ένα μικρό σπίτι στο Χονγκ Κονγκ, επιλέγοντας να ζει στριμωγμένος.

Ο Wong ζει στο «σπίτι-φέρετρο» για τουλάχιστον 20 χρόνια, με τις μικροσκοπικές κατοικίες με το χαμηλό ταβάνι να προσφέρουν στέγη στους μη έχοντες. Για αυτό το μικροσκοπικό σπίτι πληρώνει 300 δολάρια το μήνα.

«Εχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που έκανα αίτηση στη δημόσια στέγαση, ωστόσο, ακόμα δεν έχω κάποια απάντηση. Πόσο καιρό θα περιμένω; Δεν ξέρω καθόλου», λέει ο Wong.

Τα «σπίτια-φέρετρα» του Χονγκ Κονγκ -Μόλις 1,9 τ.μ. [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με την Daily Mail, περιέγραψε τις κατοικίες αυτές ως «προσβολή στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια», ωστόσο, ο κ. Wong δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο με τα ενοίκια στα ύψη και την κυβέρνηση να παραμένει με σταυρωμένα χέρια.

Μέσα στην επόμενη δεκαετία, η κυβέρνηση της χώρας σχεδιάζει να κατασκευάσει 460.000 διαμερίσματα, με τον κοινωνικό λειτουργό Sze Lai Shan να υποστηρίζει πως χρειάζονται βραχυπρόθεσμες πολιτικές για την στεγαστική κρίση.

«Ζουν σε έναν πολύ μικρό χώρο με μολυσμένο αέρα και περιβάλλον. Δεν έχουν χώρο να τεντώσουν τα πόδια τους και λόγω της στενότητας μπορεί να υπάρχουν ψυχολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις», ανέφερε.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, σχεδόν 200.000 άνθρωποι ζουν σε «σπίτια-φέρετρα», ωστόσο, ο Sze πιστεύει πως ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος.

Τα «σπίτια-φέρετρα» του Χονγκ Κονγκ -Μόλις 1,9 τ.μ. [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1
Τα «σπίτια-φέρετρα» του Χονγκ Κονγκ -Μόλις 1,9 τ.μ. [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Φωτογραφίες: Βίντεο Daily Mail

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σπίτια-φέρετρα Χονγκ Κονγκ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ