Πιστός στον Τραμπ ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης -Υπερασπίστηκε με το «καλημέρα» το διάταγμα - iefimerida.gr

Πιστός στον Τραμπ ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης -Υπερασπίστηκε με το «καλημέρα» το διάταγμα

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο νέος ασκών χρέη υπουργού Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ντάνα Μπέντε διαβεβαίωσε αμέσως μετά τον διορισμό του ότι θα εξασφαλίσει την εφαρμογή του διατάγματος του Ντόναλντ Τραμπ περί μετανάστευσης.

Ο Μπέντε διορίσθηκε για να αντικαταστήσει την Σάλι Γέιτς, υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Ομπάμα, που παύθηκε από τον Τραμπ διότι αρνήθηκε να εφαρμόσει το διάταγμα που έχει προκαλέσει κατακραυγή στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Παράλληλα έσπευσε να ακυρώσει τις οδηγίες της Σάλι Γέιτς. «Δίνω εντολή στους άνδρες και τις γυναίκες του υπουργείου Δικαιοσύνης να επιτελέσουν το καθήκον τους, όπως έχουμε ορκισθεί να κάνουμε, και να υπερασπισθούν τα διατάγματα του προέδρου μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Χθες το βράδυ ο Τραμπ έπαυσε την Σάλι Γέιτς και στη συνέχεια αντικατέστησε τον μεταβατικό επικεφαλής της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων Ντάνιελ Ραγκσντέιλ, που προερχόταν επίσης από την κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ