Μια από τις κλασικές ιταλικές συνταγές που σερβίρεται, φυσικά, σε όλο τον πλανήτη.
Υλικά
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 1 φλυτζάνι βότκα
- 1/2 κουταλιά ρίγανη
- 5 κουταλιές σάλτσα ντομάτας
- Αλάτι και πιπέρι
- Αφθονη παρμεζάνα, για τρίψιμο
Εκτέλεση
- Σε βαθύ τηγάνι βάλτε το βούτυρο και το ελαιόλαδο, ροδίστε το κρεμμύδι εκεί μέσα, προσθέστε το σκόρδο, ανακατέψτε για 2 λεπτά
- Ρίξτε τη βότκα -Αφήστε να βράσει για 3 λεπτά, να δώσει αρώματα
- Ρίξτε την σάλτσα ντομάτας και την ρίγανη και ανακατέψτε
- Αφήστε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει για 8-10 λεπτά
- Ρίξτε ένα κουτάκι κρέμα γάλακτος (καλύτερα να είναι παχιά η κρέμα), ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά
- Προσθέστε μια πρέζα μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι και αφήστε να σιγοβράσει
- Βράστε τα μακαρόνια όσο λέει το πακέτο
- Πριν τα σουρώσετε, ρίξτε ένα ποτήρι από τα υγρά τους στην σάλτσα
- Σουρώστε τα μακαρόνια, βάλτε τα μέσα στην σάλτσα, όχι όλα μαζί για να δείτε αν σας φτάνει η σάλτσα
- Ρίξτε από πάνω παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη, μπόλικη
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο