Γιαννίτσης: «Να σταματήσει το θέατρο των κομμάτων» - iefimerida.gr

Γιαννίτσης: «Να σταματήσει το θέατρο των κομμάτων»

Τάσος Γιαννίτσης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σαφές μήνυμα πως οι εβδομάδες που έρχονται πρέπει να είναι μεστές από προτάσεις για ένα εθνικό σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση στέλνει ο Τάσος Γιαννίτσης, ο οποίος με άρθρο καλεί όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ο υπουργός Εσωτερικών με άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής» τονίζει «Αν δεν κινηθούμε με αυτοπεποίθεση και διάθεση να ξεφύγουμε από το σήμερα και αν δεν σταματήσουμε να σερνόμαστε στην τροχιά μιας ιδεολογικής και παλαιοκομματικής οπτικής, καμία θετική πρόταση δεν θα μπορέσουμε να δώσουμε στον Ελληνα πολίτη», επισημαίνει ο κ. Γιαννίτσης, εκτιμώντας πως «αυτό που παίζεται δεν είναι το ευρώ ή η δραχμή, αλλά οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές για να πετύχουμε την ανάπτυξη».

Επισημαίνει ακόμη πως «η χώρα δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς οργανωμένη, αλλά καθαρή από το αμαρτωλό της παρελθόν, πολιτική δημοκρατία» και δηλώνει σαφώς πως η Ελλάδα εδώ και καιρό μένει συνεχώς πίσω σε ό,τι αφορά τον παραγωγικό εκσυγχρονισμό και την ανταγωνιστικότητα.

«Το 2001 ο αρνητισμός απέναντι στις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα οδήγησε σε λιγότερο από μια δεκαετία στη γενική κατάρρευσή του. Το 2012 ο αρνητισμός απέναντι σε αλλαγές για να δημιουργήσουμε ανάπτυξη θα οδηγήσει σε πρόθετες καταρρεύσεις», τονίζει ο υπουργός, επισημαίνοντας μάλιστα πως «όπως και στο ασφαλιστικό, συντετριμμένες θα βγουν οι κάθε μορφής αδύναμες κοινωνικές πραγματικότητες».

Ο κ. Γιαννίτσης, τέλος, ζητά από όλους να στηρίξουν την κυβέρνηση Παπαδήμου στο έργο της και μάλιστα ξεκαθαρίζει πως στήριξη σημαίνει ένα πράγμα: «η τήρηση της πολιτικής δέσμευσης, που δόθηκε προς τον ελληνικό λαό με στόχο το καλό της χώρας και όχι να κερδηθεί πολιτικός χρόνος. Αλλιώς δεν υπάρχει λόγος για όλη αυτή τη φασαρία, αλλιώς η θεατρική παράσταση ας σταματήσει άμεσα και ο καθένας να αναλάβει το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες του»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ