Στις ΗΠΑ ο Γερμανός ΥΠΕΞ: Φήμες για τηλεφωνικό ραντεβού Μέρκελ-Τραμπ το Σάββατο - iefimerida.gr

Στις ΗΠΑ ο Γερμανός ΥΠΕΞ: Φήμες για τηλεφωνικό ραντεβού Μέρκελ-Τραμπ το Σάββατο

φωτογραφία: AP images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ θα συναντηθεί με μέλη της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα.

Αυτό αναφέρεται σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt.

Ο προκάτοχος του Τραμπ, ο Μπαράκ Ομπάμα, διατηρούσε στενές σχέσεις με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.
Όταν ο Τραμπ εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ τον Νοέμβριο, η Μέρκελ δήλωσε έτοιμη να συνεργαστεί μαζί του με βάση τις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας και του σεβασμού στους νόμους.

Ο Γκάμπριελ, επικεφαλής των Σοσιαλιστών και επικριτής του Τραμπ, θα συναντηθεί με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και τον υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, σύμφωνα με τη Handelsblatt, η οποία επικαλείται κυβερνητικές πηγές.

Ο Γκάμπριελ εγκατέλειψε το υπουργείο Οικονομικών και ανέλαβε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών αντικαθιστώντας τον Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ.

Μια πηγή δήλωσε στο Reuters ότι η Μέρκελ ενδέχεται να συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον νέο Αμερικανό πρόεδρο αύριο Σάββατο, με κεντρικό θέμα να είναι η Ρωσία.

Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Τραμπ θα αναφερθεί στο ενδεχόμενο άρσης των αμερικανικών κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας μετά την προσάρτηση της Κριμαίας.

Ο Γκάμπριελ και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα είναι παραδοσιακά πιο ανοικτοί στον διάλογο με τη Μόσχα, αλλά και στη σταδιακή άρση των κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας, από τη Μέρκελ και τους Χριστιανοδημοκράτες.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ