Προφίλ στο facebook, ήδη από το δημοτικό! - iefimerida.gr

Προφίλ στο facebook, ήδη από το δημοτικό!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

έρευνα του δικτύου EU Kids Online, που διενεργήθηκε Η έρευνα είχε την καθοδήγηση του London School of Economics FacebooksocialmediaonlineΑπό μικρά τα ελληνόπουλα στο facebook ενώ επτά στους 10 εφήβους στην Ελλάδα έχουν προφίλ σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Την ίδια στιγμή, το 33% των μαθητών του δημοτικού (9-12 ετών) παρακάμπτει τον ηλικιακό περιορισμό του Facebook, δηλώνοντας ψεύτικη ηλικία προκειμένου να δημιουργήσει προφίλ.

Αυτό προκύπτει από μεταξύ 25.000 νέων από 25 ευρωπαϊκές χώρες, τα ευρήματα της οποίας δημοσιοποιήθηκαν χθες.και διεξήχθη για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τα ευρήματα

Το 77% των ανηλίκων από 13 έως 16 ετών στην Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει λογαριασμό στο ή σε άλλο κοινωνικό δίκτυο. Το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 38% για τα παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών.

Η μεγαλύτερη διείσδυση της κοινωνικής δικτύωσης στους ανήλικους εμφανίζεται στην Ολλανδία, όπου επτά στα 10 παιδιά 9-12 ετών διατηρούν λογαριασμό σε ένα από τα .

Το χαμηλότερο ποσοστό (25%) καταγράφεται στη Γαλλία, ενώ η χώρα μας έρχεται πέμπτη από το τέλος, με το 33% των Ελληνόπουλων από 9 έως 12 ετών να έχει δημιουργήσει προφίλ.

Αποκαλύπτουν το τηλέφωνό τους

Επιπλέον, ένα στα τέσσερα παιδιά στην Ε.Ε. δηλώνει ότι ο λογαριασμός του είναι «δημόσιος», δηλαδή ορατός και προσβάσιμος στον καθένα.

Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το εύρημα ότι ένα στα πέντε παιδιά εμφανίζει στο προφίλ του τη διεύθυνση ή/και τον αριθμό τηλεφώνου του. Στην Ελλάδα, το ποσοστό αυτό αγγίζει το 12%.

«Όλο και περισσότερα παιδιά συμμετέχουν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, αλλά πολλά δεν λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα για να προστατευθούν. Τα παιδιά αυτά θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο και καθίστανται ευάλωτα σε εκφοβισμούς και συναναστροφές που αποβλέπουν σε σεξουαλική κακοποίηση», προειδοποίησε η Νέλι Κρους, αντιπρόεδρος της Κομισιόν και επίτροπος για την Ψηφιακή Ατζέντα.

Διάβασε τη συνέχεια στα ΝΕΑ: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4627543

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα Facebook έρευνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ