Κόκορας με λευκό κρασί - iefimerida.gr

Κόκορας με λευκό κρασί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι ένα παραδοσιακό γαλλικό πιάτο («coc au vin») που μοιάζει πολύ με τις δικές μας συνταγές, με την εξαίρεση ότι απαιτεί πολύ λευκό κρασί.

Υλικά

  • 1 κόκορας χωριάτικος 1,5 κιλό
  • 50 γραμμάρια μπέηκον
  • 2 κρεμμύδια
  • 250 γραμμάρια μανιτάρια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά σούπας αλεύρι
  • 3 ποτήρια λευκό κρασί
  • 2 φύλλα δάφνης και 2 κλωνάρια θυμάρι
  • 3 ντομάτες ή σάλτσα κονκασέ
  • 1/2 ποτήρι κρέμα γάλακτος
Κόκορας με λευκό κρασί | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Κόψτε τον κόκορα σε κομμάτια, αλατίστε τα και ρίξτε πιπέρι
  • Κόψτε το μπέηκον σε κομμάτια, κόψτε τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και τα σκόρδα
  • Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε βαριά κατσαρόλα και ροδίστε το μπέηκον
  • Προσθέστε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τα μανιτάρια και ροδίστε καλά
  • Βγάλτε το μείγμα και βάλτε το στην άκρη
  • Αλευρώστε τα κομμάτια του κόκορα, ρίξτε το βούτυρο στην κατσαρόλα και ροδίστε τα καλά
  • Ραντίστε το φαγητό με το κρασί και αφήστε το να γεμίσει αρώματα
  • Προσθέστε τις ντομάτες κομμένες (ή το κονκασέ), τα φύλλα δάφνης και το θυμάρι και βράστε σε μέτρια φωτιά
  • Προσθέστε αμέσως και το άλλο μείγμα και μαγειρέψτε το φαγητό για 1,5 ώρα
  • Προσοχή: ανακατέψτε κάπου κάπου και ρίξτε λίγο νεράκι αν χρειαστεί
  • Οταν βράσει ο κόκορας, ρίξτε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε απαλά
  • Σερβίρετε με ταλιατέλες, πατάτες, σαλάτα κλπ.
Κόκορας με λευκό κρασί | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή κόκορας κρασί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ