Είναι ένα παραδοσιακό γαλλικό πιάτο («coc au vin») που μοιάζει πολύ με τις δικές μας συνταγές, με την εξαίρεση ότι απαιτεί πολύ λευκό κρασί.
Υλικά
- 1 κόκορας χωριάτικος 1,5 κιλό
- 50 γραμμάρια μπέηκον
- 2 κρεμμύδια
- 250 γραμμάρια μανιτάρια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 1 κουταλιά σούπας αλεύρι
- 3 ποτήρια λευκό κρασί
- 2 φύλλα δάφνης και 2 κλωνάρια θυμάρι
- 3 ντομάτες ή σάλτσα κονκασέ
- 1/2 ποτήρι κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Κόψτε τον κόκορα σε κομμάτια, αλατίστε τα και ρίξτε πιπέρι
- Κόψτε το μπέηκον σε κομμάτια, κόψτε τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και τα σκόρδα
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε βαριά κατσαρόλα και ροδίστε το μπέηκον
- Προσθέστε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τα μανιτάρια και ροδίστε καλά
- Βγάλτε το μείγμα και βάλτε το στην άκρη
- Αλευρώστε τα κομμάτια του κόκορα, ρίξτε το βούτυρο στην κατσαρόλα και ροδίστε τα καλά
- Ραντίστε το φαγητό με το κρασί και αφήστε το να γεμίσει αρώματα
- Προσθέστε τις ντομάτες κομμένες (ή το κονκασέ), τα φύλλα δάφνης και το θυμάρι και βράστε σε μέτρια φωτιά
- Προσθέστε αμέσως και το άλλο μείγμα και μαγειρέψτε το φαγητό για 1,5 ώρα
- Προσοχή: ανακατέψτε κάπου κάπου και ρίξτε λίγο νεράκι αν χρειαστεί
- Οταν βράσει ο κόκορας, ρίξτε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε απαλά
- Σερβίρετε με ταλιατέλες, πατάτες, σαλάτα κλπ.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο