Ποιος είναι ο εκπρόσωπος του Τραμπ που μισούν οι δημοσιογράφοι [εικόνες] - iefimerida.gr

Ποιος είναι ο εκπρόσωπος του Τραμπ που μισούν οι δημοσιογράφοι [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Σον Σπάισερ έκανε αισθητή την παρουσία του ως εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, λίγες μόνο ώρες μετά την ορκωμοσία Τραμπ.

«Πρώτο μπρίφινγκ και πρώτα ψέματα», έγραψε το New Yorker όταν, όπως εκτιμά, ο Σπάισερ είπε ψέματα λέγοντας ότι η ορκωμοσία του νέου προέδρου είχε ρεκόρ προσέλευσης κόσμου.

«Ηταν το μεγαλύτερο πλήθος που είδαμε ποτέ σε ορκωμοσία, τελεία και παύλα», δήλωσε ο Σπάισερ, ο οποίος, αφού διάβασε το σημείωμα που είχε μπροστά του, επιτέθηκε στους δημοσιογράφους και εγκατέλειψε την αίθουσα χωρίς να απαντήσει σε ερωτήσεις.

Το κλίμα επιδεινώθηκε όταν η σύμβουλος επικοινωνίας του Τραμπ, Κελιάν Κόνγουεϊ, δήλωσε την επόμενη ημέρα ότι ο Σπάισερ δεν είπε κανένα ψέμα, αλλά παρουσίασε κάποια «εναλλακτικά γεγονότα». Με τη φράση αυτή, το δίδυμο Σπάισερ-Κόνγουεϊ δημιούργησε «σχολή» στις ΗΠΑ και ξεκίνησε πολεμική με τα ΜΜΕ και την κοινή γνώμη για τις ψεύτικες ειδήσεις και την αλλοίωση της πραγματικότητας στην εποχή Τραμπ.

Ποιος είναι ο εκπρόσωπος του Τραμπ που μισούν οι δημοσιογράφοι [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Τα αμερικανικά ΜΜΕ κατακλύστηκαν από αρνητικά σχόλια εναντίον του Σπάισερ και ο ίδιος έγινε meme στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κάποιοι μίλησαν για #SpicerFacts («τα γεγονότα του Σπάισερ»), ενώ άνοιξε ειδικός λογαριασμός στο Twitter στον οποίο κορόιδευαν την περίεργη σχέση του Σπάισερ με την πραγματικότητα.

Ο Σον Σπάισερ δεν έφτασε στη θέση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου από τύχη. Στο Λύκειο του Rhode Island, όπου γεννήθηκε, πριν από 46 χρόνια, ασχολείτο με την ιστιοπλοϊα και η ομάδα του ήταν όλοι στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Η πρώτη του μάχη με τον γραπτό Τύπο ήταν το 1993, όταν απαίτησε να διορθωθεί στην εφημερίδα του σχολείου μια πλάκα που του έκαναν και αντί να τον αποκαλέσουν Σον Spicer, τον είπαν Σον «Sphincter» («Σφίχτης»).

Ποιος είναι ο εκπρόσωπος του Τραμπ που μισούν οι δημοσιογράφοι [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Ηταν η πρώτη μάχη από πολλές άλλες που ακολούθησαν. Υπηρέτησε στους πεζοναύτες, αλλά έκανε καριέρα ως σύμβουλος στη Βουλή και τη Γερουσία. Διακρίθηκε ως συνεργάτης παλαιού υπουργού Εμπορίου, όπου υπερασπιζόταν για το εμπόριο τα αντίθετα από αυτά που λέει σήμερα ο Τραμπ. Μπήκε στην κεντρική επιτροπή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος το 2011 και έδωσε μάχη για να γίνει «επικεφαλής στρατηγικής».

Στο βιογραφικό του υπάρχουν και κάποιες αστείες όψεις: Επί προεδρίας Μπους ο Σπάισερ δέχτηκε ακόμη και να ντυθεί κουνέλι στην τελετή του Λευκού Οίκου για το Πάσχα!

Ποιος είναι ο εκπρόσωπος του Τραμπ που μισούν οι δημοσιογράφοι [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Πάντως, από τη θέση του «επικεφαλής στρατηγικής» του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος παρακολουθεί τον Ντόναλντ Τραμπ να παίρνει το χρίσμα. Η πρώτη του αντίδραση είναι να του επιτεθεί! Τον Ιούνιο του 2015 καταγγέλλει τον Τραμπ για τις δηλώσεις του ότι οι παράνομοι μετανάστες από το Μεξικό είναι «βιαστές» και διακινητές ναρκωτικών.

Οταν ο Τραμπ επιτίθεται στον πρώην υποψήφιο πρόεδρο των Ρεπουμπλικανών, Τζον Μακέιν, ο Σπάισερ υπερασπίζεται τον τελευταίο. Ο Τραμπ είχε γράψει για τον Μακέιν: «Δεν είναι ήρωας πολέμου. Είναι ήρωας πολέμου επειδή αιχμαλωτίστηκε. Εμένα δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που αιχμαλωτίζονται». «Δεν υπάρχει χώρος στο κόμμα μας και στη χώρα μας για τους ανθρώπους που αμφισβητούν όσους υπηρέτησαν την πατρίδα», απάντησε ο Σπάισερ.

Ποιος είναι ο εκπρόσωπος του Τραμπ που μισούν οι δημοσιογράφοι [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Μετά την νίκη του Τραμπ, ωστόσο, ο Σπάισερ κατορθώνει να έρθει κοντά του, όπως εξάλλου και όλο το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Ετσι, όταν η Μελάνια Τραμπ κατηγορήθηκε ότι έκλεψε μια παλιά ομιλία της Μισέλ Ομπάμα, ο Σπάισερ έδωσε μάχη στο Twitter για να υπερασπιστεί την κυρία Τραμπ.

Από εκείνη τη στιγμή, ο Σον Σπάισερ πολλαπλασιάζει τις εμφανίσεις του στην τηλεόραση και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και παίρνει επ'ώμου τον δισεκατομμυριούχο υποψήφιο. Η παρουσία του δεν περνάει απαρατήρητη και ο ίδιος ανεβάζει στο YouTube όλες τις εμφανίσεις του στην τηλεόραση.

«Είναι το πρόσωπο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος σήμερα. Στενή μύτη, ξανθά μαλλιά σαν την άμμο, έντονο βλέμμα. Αλλά όσα πρέπει να ξέρει κάποιος κρύβονται στο στόμα. Εκεί βρίσκεται το ταλέντο και η ενέργεια του Σπάισερ. Κοιτάξτε πόσο ανοίγει το στόμα του όταν ο Σπάισερ τα βάζει με έναν δημοσιογράφο. Και κοιτάξτε πόσο πανούργος είναι αφού παλιότερα δεν του άρεσαν οι δηλώσεις Τραμπ για τους «βιαστές» Μεξικανούς και τώρα του κάνει κομπλιμέντα που επιτέλους μιλάει για το πρόβλημα των μεταναστών», έγραψε η Washington Post.

Ποιος είναι ο εκπρόσωπος του Τραμπ που μισούν οι δημοσιογράφοι [εικόνες] | iefimerida.gr 4


Ο βασικός εχθρός του Σπάισερ είναι τα μίντια. Ηταν καλεσμένος του μεγάλου και έγκυρου σάιτ Politico, και τάβαζε μαζί του, αναφέροντας διάφορα άρθρα που κατά τη γνώμη του δεν ανταποκρίνονταν στα δημοσιογραφικά στάνταρ.

Ο Σπάισερ δέχτηκε πολλά χτυπήματα στο παρελθόν και αναμένεται να δεχθεί πολύ περισσότερα στο εξής. Σε μια εμφάνισή του στο CNN το 2016 είχε στο μέτωπο ένα σημάδι, από την γιορτή Ash Wednesday, ένα σύμβολο της καθολικής πίστης. Την ημέρα εκείνη πολλοί Καθολικοί κάνουν ένα σημάδι στο μέτωπο σε σχήμα σταυρού. Τα τρολ του διαδικτύου έκαναν πάρτι με το σημάδι του Σπάισερ.


Ο Σπένσερ παντρεύτηκε το 2004 μια πρώην τηλεοπτική παραγωγό, την Ρεμπέκα Μίλερ. Γνωρίστηκαν όταν και οι δύο εργάστηκαν στην ομάδα Μπους, στον Λευκό Οίκο όπου η Μίλερ ήταν παραγωγός τηλεοπτικών εμφανίσεων για τον Τζορτζ Μπους. Στη συνέχεια, και ως σήμερα, η Μίλερ εργάζεται σε μεγάλη βιομηχανία μπύρας.

Ποιος είναι ο εκπρόσωπος του Τραμπ που μισούν οι δημοσιογράφοι [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ποιος είναι ο εκπρόσωπος του Τραμπ που μισούν οι δημοσιογράφοι [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Ποιος είναι ο εκπρόσωπος του Τραμπ που μισούν οι δημοσιογράφοι [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Ποιος είναι ο εκπρόσωπος του Τραμπ που μισούν οι δημοσιογράφοι [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σον Σπάισερ τυπικός Ρεπουμπλικανός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ