O Λοβέρδος σχολιάζει στη Βουλή άρθρο του iefimerida για τον Βαρουφάκη -Τι είπε για το νόμο περί ευθύνης υπουργών - iefimerida.gr

O Λοβέρδος σχολιάζει στη Βουλή άρθρο του iefimerida για τον Βαρουφάκη -Τι είπε για το νόμο περί ευθύνης υπουργών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας σήμερα στη Βουλή αναφέρθηκε σε δημοσίευμα του iefimerida από το 2015 για τον Γιάνη Βαρουφάκη, το οποίο τις τελευταίες ημέρες κάνει τον γύρο των social media προφανώς λόγω της επετείου των δύο ετών από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία.

Το δημοσίευμα, το οποίο είναι από τον Ιούλιο του 2015, αναφέρεται στο σχέδιο του Γιάνη Βαρουφάκη για χακάριασμα των ΑΦΜ των Ελλήνων πολιτών και επιστροφή της χώρας στη δραχμή.

Με αφορμή λοιπόν αυτό ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος είπε στη Βουλή «σήμερα στο iefimerida, με επετειακή λογική, υπάρχει ένα βίντεο με τα σενάρια Β΄ και λοιπά συναφή του κυρίου Βαρουφάκη. Να το δείτε εσείς του ΣΥΡΙΖΑ και να σκεφθείτε ότι το κακούργημα παραβίασης πληρεξουσιότητας δεν καλύπτεται από το άρθρο 86 του Συντάγματος και το νόμο περί ευθύνης υπουργών, αλλά υπόκειται στην πολυετή παραγραφή κακουργημάτων».

Το δημοσίευμα του iefimerida αναφέρει :

Τα ηχητικά μένουν: Ο Γιάνης Βαρουφάκης στις 16 Ιουλίου είχε παρουσιάσει σε στελέχη hedge funds το plan B που σχεδίαζε με παράλληλο τραπεζικό σύστημα και χακάρισμα για την κλοπή των ΑΦΜ των πολιτών. Ο ίδιος το αρνήθηκε, αλλά το ηχητικό είναι εδώ.

To φόρουμ OMFIF, στο οποίο μίλησε ο κ. Βαρουφάκης πριν από λίγο καιρό, με την άδεια του πρώην ΥΠΟΙΚ δημοσίευσε το ηχητικό από ολόκληρη την τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχε ο Γιάνης Βαρουφάκης και περιέγραψε όλο το σχέδιό του.

Ακούστε το ηχητικό παρακάτω:

Τα επίμαχα σημεία στο ηχητικό:

  • 4': Αρχίζει να αναλύει το plan B.
  • 4'58'': Πώς θα δημιουργούνταν εναλλακτικοί λογαριασμοί σε όλους τους φορολογούμενους, ακόμη και μέσω apps στα κινητά. Με νέα pin που θα δημιουργούσαν έναν παράλληλο μηχανισμό πληρωμών.
  • 6'.06'': Κάνει λόγο για παράλληλο τραπεζικό σύστημα που θα έδινε μια δυνατότητα στην κυβέρνηση να αναπνεύσει από τη στιγμή που η ΕΚΤ θα έκλεινε τις τράπεζες.
  • 6'40'': Κάνει λόγο για τα προβλήματα και για τον ρόλο της Σαββαϊδου, της οποίας τον έλεγχο, όπως αναφέρει ο Γιάνης Βαρουφάκης, είχαν οι Βρυξέλλες.
  • 7'.24'': Κάνει λόγο για τον φίλο που θα τον βοηθούσε να σπάσει τους κωδικούς.
  • 8'32'': «Αποφασίσαμε να χακάρουμε το software που κατείχε η Τρόικα», αναφέρει ο πρώην ΥΠΟΙΚ.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ανδρέας Λοβέρδος Γιάνης Βαρουφάκης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ