Νέες ταινίες: Η Νάταλι Πόρτμαν είναι η Τζάκι Κένεντι απέναντι στο οσκαρικό Moonlight [κριτική & τρέιλερ] - iefimerida.gr

Νέες ταινίες: Η Νάταλι Πόρτμαν είναι η Τζάκι Κένεντι απέναντι στο οσκαρικό Moonlight [κριτική & τρέιλερ]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οσκαρικά φιλμ όπως το Μoonlight και το Τζάκι με την καταπληκτική Νάταλι Πόρτμαν βγαίνουν στις αίθουσες.

Το θρίλερ «Διχασμένος» και το τρυφερό «Ο καλύτερο φίλος μου» συμπληρώνουν τις ενδιαφέρουσες ταινίες αυτής της παγωμένης εβδομάδας του Ιανουαρίου.

Να σημειώσουμε την ενδιαφέρουσα ταινία «Έξοδος 1826», μια περιπέτεια για την Έξοδο του Μεσολογγίου.


Moonlight Δράμα, ΗΠΑ / 2016

Νέες ταινίες: Η Νάταλι Πόρτμαν είναι η Τζάκι Κένεντι απέναντι στο οσκαρικό Moonlight [κριτική & τρέιλερ]  | iefimerida.gr 0


Σκηνοθεσία: Μπάρι Τζέκινς
Παίζουν: Μαχερσάλα Άλι, Ναόμι Χάρις, Σαρίφ Ερπ, Τζανέλ Μονέ, Ντουάν Σάντερσον, Τρέβαντ Ρόουντς, Άστον Σάντερς, Άλεξ Χίμπερτ

Τι Συμβαίνει:
Οσκαρική ταινία με επτά υποψηφιότητες που σίγουρα θα ο είναι μέγας πρωταγωνιστής τη νύχτα της απονομής των βραβείων Όσκαρ.
Μια συναρπαστική εξιστόρηση της ζωής ενός νεαρού αφροαμερικανού καθώς περνά από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση και τελικά στην συνειδητοποίηση της θέσης του στην σύγχρονη Αμερικανική κοινωνική σκακιέρα.
Με αργό στακάτο και σίγουρο ρυθμό ο Μπάρι Τζέκινς διευθύνει συναισθήματα και ηθοποιούς παράγοντας ατόφιο κινηματογραφικό ανθρώπινο δράμα και δίκαια είναι υποψήφιος για όσκαρ σκηνοθεσίας.
Ο σχολικός εκφοβισμός, η φτώχεια, τα ναρκωτικά, οι φυλετικές διαμάχες είναι το φόντο μέσα στο οποίο ο Τζέκινς διαλέγει να εικονογραφήσει μια “μαύρη” ιστορία με αμιγώς αφροαμερικανούς ηθοποιούς.
Στήνοντας το πορτρέτο της σύγχρονης ζωής ενός αφροαμερικανού θέτει ερωτηματικά για την σεξουαλική ταυτότητα, την οικογένεια, τη φιλία και την αγάπη. Τις δυνάμεις που πλάθουν τη ζωή μας και την καθορίζουν.
Στο φιλμ παρακολουθούμε επεισόδια από την ζωή του νεαρού μαύρου Σαϊρόν.
Μέσα από τις συναντήσεις του και τα γεγονότα που τις συνοδεύουν (όπως το bulling στο σχολείο) διαμορφώνεται ο χαρακτήρας του νεαρού αφροαμερικανού ο οποίος αναζητά και βρίσκει την πραγματική του ταυτότητα στη σύγχρονη βίαιη και άσπλαχνη αμερικανική κοινωνία.
Χωρίς ρουτινιάρικη αφήγηση, με πρωτότυπη κινηματογράφηση και με τις στιγμές σιωπής να είναι οι πιο δυνατές, ο σκηνοθέτης στήνει ένα σχεδόν ρεπορταζιακό πορτραίτο της σύγχρονης Αμερικής!
Μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς. Μια βαθιά κι ευαίσθητη και ειλικρινής ιστορία ενηλικίωσης που σπάνια βλέπουμε στον κινηματογράφο.


Τζάκι Βιογραφική, ΗΠΑ / 2016

Νέες ταινίες: Η Νάταλι Πόρτμαν είναι η Τζάκι Κένεντι απέναντι στο οσκαρικό Moonlight [κριτική & τρέιλερ]  | iefimerida.gr 1


Jackie
Σκηνοθεσία: Πάμπλο Λαραϊν
Παίζουν: Νάταλι Πόρτμαν, Πίτερ Σάρσγκαρντ, Γκρέτα Γκέργουικ, Μπίλι Γκρούντουπ, Τζον Χαρτ, Μαξ Κασέλα.

Τι Συμβαίνει:
Μια οσκαρική ερμηνεία απο την εξαιρετική Νάταλι Πόρτμαν που δίνει την εντύπωση πως ε ί ν α ι η Τζάκι Κέννετυ!
Φυσικά εντελώς δίκαια έχει πάρει την υποψηφιότητα. Κάνει μια από τις καλύτερες μέχρι στιγμής ερμηνείες της αποδίδοντας τέλεια τόσο το αστραφτερό πρόσωπο της first lady στις μέρες της ευτυχίας πριν τη δολοφονία, όσο και τη συγκρατημένη συντριβή της στις μέρες μετά το φόνο του συζύγου της.
Φυσικά την βοηθά όσο τίποτε το ζουμερό και περιεκτικό σενάριο του Νόα Όπενχαϊμ ο οποίος έξυπνα χρησιμοποιεί μια συνέντευξη της Τζάκι προς ένα δημοσιογράφο για να περιγράψει μύχιες πλευρές του χαρακτήρα της.
Ο χιλιανός σκηνοθέτης Πάμπλο Λαραϊν διαλέγει να μπει βαθιά μέσα στην πραγματική εικόνα της ντελικάτης αυτής γυναίκας και να φωτίσει όχι μόνο τις δύσκολες στιγμές της, μετά το θάνατο του συζύγου της, όπως την κηδεία και τη φροντίδα της οικογένειάς της, αλλά και τις στιγμές καλοσυγυρισμένης ευτυχίας στο Λευκό Οίκο.
Πότε τρωτή και εύθραυστη, πότε απαιτητική κι επίμονη γεμάτη πίκρα και οργή, διαχειρίζεται την τραγωδία σαν μια μυθική πρώτη κυρία, ανασυνθέτοντας με λεπτές αποχρώσεις έναν αινιγματικό χαρακτήρα, ερμηνεύοντας τέλεια έναν από τους πιο απαιτητικούς ρόλους της καριέρας της.
Στις 22 Νοεμβρίου του 1963, κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας στο Ντάλας, ο Τζον Κέννετυ δολοφονείται και το ροζ ταγέρ της Τζάκι (Νάταλι Πόρτμαν) ποτίζεται από το αίμα του συζύγου της. Ο κόσμος της και η πίστη της θρυμματίζονται.
Η Τζάκι συνειδητοποιεί γρήγορα ότι οι επόμενες εφτά μέρες θα καθορίσουν πώς η ιστορία θα καταχωρίσει την κληρονομία του συζύγου της, αλλά και το πώς θα μείνει η ίδια στην ιστορία.
Μια συναρπαστική γυναίκα που ξεκίνησε τη καριέρα της στη ζωή σαν παραμύθι και την τελείωσε μέσα στη φρίκη και την τραγωδία.
Η ταινία έχει προταθεί για τρία Όσκαρ.


Διχασμένος Τρόμου, ΗΠΑ / 2016

Νέες ταινίες: Η Νάταλι Πόρτμαν είναι η Τζάκι Κένεντι απέναντι στο οσκαρικό Moonlight [κριτική & τρέιλερ]  | iefimerida.gr 2


Split
Σκηνοθεσία: Μ. Νάιτ Σιάμαλαν
Παίζουν: Τζέιμς Μακαβόι, Άνια-Τέιλορ Τζόι, Χέιλι Λου Ρίτσαρντσον, Μπραντ Γουίλιαμ Χένκε

Τι Συμβαίνει:
Άγρια ταινία ψυχολογικού τρόμου που φροντίζει να καθηλώνει τους θεατές της όχι τόσο με φρικαλέες εικόνες τρόμου όσο με τη ι δ έ α του τρομακτικού που πρόκειται να συμβεί.
Ένα από τα πιο έξυπνα και πιο σημαντικά σημεία της καθηλωτικής αυτής ταινίας του Αμερικανοινδου μετρ Σιαμαλαν (Έκτη Αίσθηση) που ξεκινά σαν αγαθό ψέμα και καταλήγει σε μια άγρια ψυχολογική καταιγίδα στα μαύρα τρίσβαθα της ανθρώπινης ψυχής.
Ο σκηνοθέτης διαλέγει να διηγηθεί την δραματική εσωτερική πάλη του Κεβιν με τις 23 προσωπικότητες του, με ένα μάλλον παλιομοδίτικο τρόπο, με αργό αλλά σταθερό πλέξιμο της ιστορίας, και αρκετές ανατροπές γεμάτες ένταση και κλειστοφοβικό τρόμο.
Ο Κέβιν πάσχει από διασχιστική διαταραχή προσωπικότητος. Είναι ένας άνθρωπος όπου μέσα του κυκλοφορούν 23 διαφορετικοί χαρακτήρες που προσπαθούν να επικρατήσουν στην προσωπικότητά του. Άλλοι είναι ήσυχοι και άλλοι φονικοί.
Ένας απ όλους o Beast θέλει να καταναλώνει ανθρώπινο κρέας!
Κάποια στιγμή ο Κέβιν θα απαγάγει τρία νεαρά κορίτσια και θα τα φυλακίσει σε ένα απόμακρο υπόγειο.
Όμως κανείς από τους θεατές δεν γνωρίζει πότε και ποιος από τους χαρακτήρες θα επικρατήσει και τι θα κάνει τελικά με τα νεαρά κορίτσια.
Η ταινία χτίζει έναν αδιάκοπο τρόμο μέσα σε μια Χιτσκοκικού τύπου εκκρεμότητα που σφίγγει το στομάχι.
Ο ρόλος του Κέβιν με τους πολλαπλούς χαρακτήρες βέβαια είναι η χαρά του Τζέιμς Μακαβόι, ο οποίος φαίνεται να μπορεί να ανταπεξέλθει στο δύσκολο εγχείρημα, που φτάνει μέχρι του σημείου ο νεαρός ηθοποιός να υποδύεται τρεις και τέσσερις χαρακτήρες, που ζουν μέσα του, στην ίδια σκηνή.
Ο Σιαμαλάν καταπιάνεται ακόμα μια φορά με την ανθρώπινη φύση και τις άγνωστες δυνατότητες της, μπλέκοντας μια ψυχολόγο η οποία παρακολουθεί τον Κέβιν και βρίσκεται εκεί βέβαια για να εξηγήσει την επιστημονική πλευρά της ταινίας και την θεωρία πάνω στην οποία στηρίζεται το σενάριο.
Ενδιαφέρον φιλμ τρόμου, για γερά νεύρα που αξίζει!


Ο Καλύτερος Φίλος μου Κωμωδία, ΗΠΑ / 2016

Νέες ταινίες: Η Νάταλι Πόρτμαν είναι η Τζάκι Κένεντι απέναντι στο οσκαρικό Moonlight [κριτική & τρέιλερ]  | iefimerida.gr 3


A Dog's Purpose
Σκηνοθεσία: Λάσε Χάλστρομ
Παίζουν: Ντένις Κουέιντ, Τζος Γκαντ, Μπριτ Ρόμπερτσον, Πέγκι Λίπτον, Κ. Τ Άπα, Τζον Όρτιζ.

Τι Συμβαίνει:
Μια ταινία για παιδιά και για όσους υπεραγαπούν τα σκυλιά και υπερθαυμάζουν τη ζωή με τα συμπαθητικά τετράποδα που σε αρκετές περιπτώσεις εξουσιάζουν τη ζωή μας.
Βασισμένο στο best-seller μυθιστόρημα του Γ. Μπρους Κάμερον, «A Dog’s Purpose», από τον σκηνοθέτη Λάσε Χάλστρομ, η ταινία ακολουθεί τη συγκινητική κι εκπληκτική ιστορία ενός αφοσιωμένου σκύλου, ο οποίος βρίσκει το νόημα της ύπαρξής του μέσα από τις ζωές των ανθρώπων με τους οποίους συνδέεται, μαθαίνοντάς τους να γελάνε και να αγαπάνε.
Ποιο είναι το νόημα της ζωής; Ήρθαμε στη γη για κάποιο λόγο;
Μήπως ο λόγος είναι να βρούμε το ταίρι μας; Ανάλαφρα ερωτήματα που απασχολούν την ταινία μέσα από τη ζωή ενός συμπαθητικού σκύλου!
Μη ζητάτε περισσότερα παράγματα από μια διασκεδαστική κομεντί που θα ψυχαγωγήσει ανάλαφρα όλη την οικογένεια.


Resident Evil: Το Τελευταίο Κεφάλαιο Φαντασίας, ΗΠΑ / 2016

Νέες ταινίες: Η Νάταλι Πόρτμαν είναι η Τζάκι Κένεντι απέναντι στο οσκαρικό Moonlight [κριτική & τρέιλερ]  | iefimerida.gr 4


Resident Evil: The Final Chapter
Σκηνοθεσία: Πολ Γ. Σ. Άντερσον
Παίζουν: Μίλα Γιόβοβιτς, Λέην Γκλεν, Ρούμπι Ρός, Σουάν Ρόμπερτς,Έιλι Λέιτερ.

Τι Συμβαίνει:
Ο κόσμος μας πρόκειται να καταστραφεί. Η σατανική οργάνωση Umbrella Corporation όμως, θέλει να καταστρέψει τον κόσμο με τους δικούς της όρους. Αναζητά μια ελεγχόμενη καταστροφή προς όφελός της!
Η Άλις θα προσπαθήσει να σταματήσει την καταστροφή μέσα σε ένα κλίμα δράσης και φασαριόζικης κλωτσοπατινάδας με εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Το Resident Evil: Το Τελευταίο Κεφάλαιο, είναι η έκτη και τελευταία ταινία της άκρως επιτυχημένης μεταφοράς του διάσημου video game στη μεγάλη οθόνη.
Η ιστορία συνεχίζεται από το σημείο που την είχαμε αφήσει στο τέλος του Resident Evil: Η Τιμωρία.
Η ανθρωπότητα πνέει πλέον τα λοίσθια, αφού η Alice (Milla Jovovich) προδόθηκε από τον Wesker (Shawn Roberts) στην Ουάσιγκτον και οι ορδές των ζόμπι αφάνισαν τα πάντα στο πέρασμά τους. Η Άλις (Μίλα Γιόβοβιτς) καλείται να επιστρέψει στο Raccoon City, όπου η σατανική Umbrella Corporation συγκεντρώνει τις δυνάμεις της για το τελικό χτύπημα.
Σε μια παλικαρίσια μάχη με το χρόνο, η Άλις θα ενώσει τις δυνάμεις της σε αυτή την τελευταία της αποστολή με παλιούς γνώριμους και θα προετοιμάσει το έδαφος για νέες συμμαχίες.
Πρόκειται για το τελευταίο κεφάλαιο και την υπέρτατη περιπέτεια, ώστε να αποτραπούν τα σχέδια της Umbrella Corporation που θέλει να εξαλείψει το ανθρώπινο είδος από προσώπου γης.
Το νεαρό φανατικό κοινό του franchise, περιμένει με αγωνία το τέλος αυτής της ιστορίας πολέμου μεταξύ ανθρώπων και ζόμπι αν και αν κρίνουμε από το τελευταίο πλάνο, είναι σφόδρα πιθανό να δούμε και άλλη συνέχεια…


Έξοδος 1826 Ιστορική / 2016

Νέες ταινίες: Η Νάταλι Πόρτμαν είναι η Τζάκι Κένεντι απέναντι στο οσκαρικό Moonlight [κριτική & τρέιλερ]  | iefimerida.gr 5


Σκηνοθεσία: Βασίλης Τσικάρας
Παίζουν: Λεωνίδας Κακούρης, Μαρία Ανδρούτσου, Δημήτρης Παπαδόπουλος

Τι Συμβαίνει:
Ο Ελληνικός Κινηματογράφος είχε σταματήσει στις ταινίες του Τζέημς Πάρις σχετικά με το 1821. Και είναι απορίας άξιο γιατί τέτοιες ένδοξες σελίδες και τόσα φαντασμαγορικά δραματικά γεγονότα δεν έχουν αγγιχτεί καν από τους ανθρώπους του κινηματογράφου μας.
Έτσι ήταν κυριολεκτικά μεγάλη η έκπληξη μας όταν μάθαμε για το φιλμ του Βασίλη Τσιακάρα σχετικά με την Έξοδο του Μεσολογγίου. Και η έκπληξή μας δυνάμωσε ακόμα πιο πολύ όταν είδαμε την ταινία.
Ο Τσιακάρας με μια απλότητα έμπειρου σκηνοθέτη στήνει μια ελληνική ιστορική περιπέτεια με ένα εκατό τα εκατό ελληνικό θέμα που δεν σε κάνει να ντρέπεσαι ή δεν σε απογοητεύει με τη προχειρότητα και τον δήθεν ηρωισμό της.
Μπορεί οι ήρωες της να φοράνε καθαρές και φρεσκοσιδερωμένες (λάθος) στολές, όμως το παίξιμό τους είναι αφτιασίδωτο και χωρίς ελληνιάρικη επιτήδευση. Κι αυτό γιατί ο διάλογος είναι ελάχιστος.
Οι ηθοποιοί δεν έχουν την ευκαιρία να πέσουν στην παγίδα του προκατ και πομπώδους παιξίματος κι αυτό έχει ευεργετική επίδραση στην τελική γεύση ταινίας. Με καθαρά μινιμαλ μέσα αλλά ως φαίνεται τεράστια αποθέματα επιμονής η ιστορία ξετυλίγεται στα δάση και τα βουνά που είναι το φυσικό της περιβάλλον και όχι στα ανεκδιήγητα ελληνικά σκηνικά που υποβαθμίζουν δραματικά τέτοιου είδους ιστορικές ταινίες όπως προσφάτως έχουμε δει σε δήθεν πανάκριβες παραγωγές…
Πολλές είναι οι παγίδες που δεν έχει πέσει ο σκηνοθέτης. Και σε όσες έχει πέσει (χαρακτήρες-σκηνές μάχης) έχει βγει σχετικά αλώβητος.
Η υπόθεση είναι απλή αλλά πυκνή σε περιεχόμενο. Εκατόν είκοσι άνδρες από τη Σαμαρίνα έρχονται να βοηθήσουν τους Μεσσολογγίτες που θα επιχειρήσουν απελπισμένη έξοδο.
Ο καπετάνιος Μίχος Φλώρος με τη βοήθεια του προσωπικού του φίλου Ηλία Μανάκα κι άλλους 25 άντρες ξεκινούν ένα μακρύ ταξίδι προκειμένου να συναντήσουν στο Μεσολόγγι, τον Ζήση Χατζημάτη και τους υπόλοιπους συμπατριώτες τους.
Στις 31 Μαρτίου του 1826 ξεκινά η δύσκολη πορεία τους, μέσα από τα βουνά. Μια πορεία που θα ξετυλίξει σκηνές πρωτόγνωρες για το σινεμά μας.
Η Έξοδος του Βασίλη Τσιακάρα ανοίγει μια μεγάλη πόρτα στον Ελληνικό Κινηματογράφο. Ελπίζουμε να μείνει ανοιχτή.

Νέες ταινίες: Η Νάταλι Πόρτμαν είναι η Τζάκι Κένεντι απέναντι στο οσκαρικό Moonlight [κριτική & τρέιλερ]  | iefimerida.gr 6


Σιωπηλός Μάρτυρας Ντοκυμαντέρ, 2016
Silent Witness
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος

TEASER - Σιωπηλός Μάρτυρας from Christos Giannakopoulos on Vimeo.

Τι Συμβαίνει:
Τo 2006 η Φυλακή Τρικάλων κλείνει ύστερα από 110 χρόνια λειτουργίας.
Επτά πρόσωπα που συνδέθηκαν καθοριστικά με τη φυλακή, επιστρέφουν σήμερα σ’ αυτή για να ανασυνθέσουν το παρελθόν της, φωτίζοντας με τις προσωπικές τους αφηγήσεις διαφορετικές όψεις της ιστορίας της νεώτερης Ελλάδας.
Τι επιφυλάσσει το μέλλον για το ιστορικό συγκρότημα της φυλακής; Ποια θα είναι η νέα χρήση του;
Μια απροσδόκητη ανακάλυψη φέρνει στο φως το κρυμμένο μυστικό του μνημείου και θέτει ένα καίριο ερώτημα: πώς διαχειριζόμαστε την ιστορική μνήμη;

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ