Η J&J αγοράζει την Actelion για 30 δισ. δολάρια- Αλμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - iefimerida.gr

Η J&J αγοράζει την Actelion για 30 δισ. δολάρια- Αλμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η συμφωνία εξαγοράς της Actelion από την Johnson & Jonshon έναντι 30 δισ. δολαρίων εκτόξευσε τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές έπιασαν σήμερα υψηλό δωδεκαμήνου μετά την ανακοίνωση ότι ο αμερικανικός κολοσσός θα αποκτήσει την ελβετική εταιρία βιοτεχνολογίας και μάλιστα εξ'ολοκλήρου με μετρητά. H Johnson & Jonshon θα διαχωρίσει με spinoff τις δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας, κλείνοντας μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες που έχει υπογράψει ποτέ. Η συναλλαγή θα την κάνει ηγέτιδα στα φάρμακα που αντιμετωπίζουν έναν σπάνιο τύπο υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Η μετοχή της Actelion κατέγραψε άλμα 20%. Η ευρύτερη αγορά επίσης βρήκε στήριξη στα θετικά οικονομικά αποτελέσματα. Η γαλλοϊταλική εταιρία μικροκυκλωμάτων STMicroelectronics σημείωσε άνοδο άνω του 6% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων για το τελευταίο τρίμηνο του 2016, που επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις της αγοράς.

Στις 10:19 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραψε άνοδο 0,6% αφού ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδό από τον Δεκέμβριο του 2015. Ο γερμανικός δείκτης DAX ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Μάιο του 2015 σημειώνοντας άνοδο 0,7%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ