Παυλόπουλος σε Γκουτέρες: Ελλάδα και Κύπρος θέλουν δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού - iefimerida.gr

Παυλόπουλος σε Γκουτέρες: Ελλάδα και Κύπρος θέλουν δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού

Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες είχε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Στη συνομιλία μεταξύ των δύο ανδρών ο Προκόπης Παυλόπουλος επεσήμανε πως Ελλάδα και Κύπρος επιδιώκουν δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, η οποία πρέπει να είναι απολύτως σύμφωνη με το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο σύνολό τους,

Παράλληλα ο Έλληνας πρόεδρος συνεχάρη τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ για την εκλογή του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στην ιδιαίτερα απαιτητική και δύσκολη, υπό τη σημερινή μάλιστα διεθνή συγκυρία, αποστολή του.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε στον κ. Γκουτέρες πως η Ελλάδα, ιδρυτικό μέλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, παραμένει θεματοφύλακας των διαχρονικών αξιών, τις οποίες πρεσβεύει ο Καταστατικός Χάρτης του Οργανισμού και θα εξακολουθεί να συμμετέχει στις ειρηνευτικές επιχειρήσεις του Οργανισμού προς αποκατάσταση της ειρήνης και της ασφάλειας παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ