ΛΑΕ για τον θάνατο μετανάστη στη Μόρια: Αν έχει τσίπα ο Μουζάλας, να παραιτηθεί - iefimerida.gr

ΛΑΕ για τον θάνατο μετανάστη στη Μόρια: Αν έχει τσίπα ο Μουζάλας, να παραιτηθεί

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο θάνατος του 22χρονου μετανάστη στη Μόρια, την Τρίτη, δεν ήταν αποτέλεσμα της κακιάς στιγμής, αλλά οφείλεται στην απάνθρωπη πολιτική της κυβέρνησης, τονίζει η Λαϊκή Ενότητα σε ανακοίνωσή της.

«Αν ο κ. Μουζάλας έχει ''τσίπα'', οφείλει να παραιτηθεί», τονίζει η Λαϊκή Ενότητα, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της έχει εγκλωβίσει χιλιάδες θύματα πολέμων σε συνθήκες πραγματικής εξαθλίωσης. Παράλληλα, αναφέρει ότι όποια κι αν είναι η αιτία θανάτου του 22χρονου Αιγύπτιου, υπάρχουν συνολικές ευθύνες της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΛΑΕ:

Ο τραγικός θάνατος του 22χρονου πρόσφυγα στη Μόρια δεν είναι αποτέλεσμα μιας «κακιάς στιγμής»

Ο κ. Μουζάλας, αν έχει «τσίπα», οφείλει να παραιτηθεί

Ο τραγικός θάνατος ενός 22χρονου Αιγύπτιου πρόσφυγα στο στρατόπεδο – «φυλακή» της Μόριας δεν είναι αποτέλεσμα μιας «κακιάς στιγμής». Είναι, δυστυχώς, το απολύτως προβλέψιμο αποτέλεσμα της απάνθρωπης αντιπροσφυγικής πολιτικής που υλοποιεί η ελληνική κυβέρνηση, ακολουθώντας κατά γράμμα τις εντολές της Ε.Ε. Μιας πολιτικής που έχει εγκλωβίσει στα νησιά, κάτω από συνθήκες πραγματικής εξαθλίωσης, χιλιάδες θύματα των πολέμων και της ακραίας φτωχοποίησης που προκαλούν οι ιμπεριαλιστικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές στον πλανήτη.

Όποια και αν είναι η αιτία θανάτου του νεαρού Αιγύπτιου που διέμενε σε σκηνή κάτω από συνθήκες εντονότατου ψύχους και κάθε είδους ελλείψεων κοινωνικής και ιατρικής φροντίδας, όχι μόνο δεν αναιρεί αλλά επιτείνει τις συνολικές ευθύνες της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού Γ. Μουζάλα. Ενός υπουργού που θα όφειλε να έχει την «τσίπα», να παραιτηθεί, καθώς φέρει και προσωπικά το βάρος αυτού του θανάτου, αποδεχόμενος την εφαρμογή πολιτικών που, κυριολεκτικά, δολοφονούν.

Σήμερα, είναι ο άδικος χαμός ενός νεότατου ανθρώπου από την Αίγυπτο και αύριο θα ακολουθήσει η απώλεια και άλλων ανθρώπων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές κατηγορίες!

Η Λαϊκή Ενότητα, επιδιώκοντας σταθερά την διαρκή συνεργασία και ένα κοινό μέτωπο πάλης με τις υπόλοιπες αντιμνημονιακές δυνάμεις της αριστεράς, τις αντιρατσιστικές συλλογικότητες και τα κινήματα αλληλεγγύης, θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις για να σταματήσουμε να θρηνούμε θανάτους που παρουσιάζονται ως «φυσιολογικά» γεγονότα, ενώ είναι στην πραγματικότητα ταξικές δολοφονίες.

Διεκδικούμε το άνοιγμα των ευρωπαϊκών συνόρων για τους πρόσφυγες, την κατάργηση της αντιπροσφυγικής συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας και των κέντρων κράτησης, την ισότιμη και αξιοπρεπή ένταξη και διαβίωση των προσφύγων στις κοινωνίες υποδοχής τους, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας. Διεκδικούμε την ανατροπή όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων που εφαρμόζουν πολιτικές που σκοτώνουν ανθρώπους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ λαε μόρια Γιάννης Μουζάλας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ