«Τσεκούρι» σε μισθούς και ΔΕΚΟ ζητά εδώ και τώρα η Τρόικα - iefimerida.gr

«Τσεκούρι» σε μισθούς και ΔΕΚΟ ζητά εδώ και τώρα η Τρόικα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μείωση στους μισθούς των ιδιωτικοποιημένων ΔΕΚΟ ζητά η Τρόικα με επιστολή της προς την κυβέρνηση, λίγο πριν φτάσει η αντιπροσωπεία της στην χώρα μας.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στα ΝΕΑ, η τρόικα θεωρεί ότι οι μισθοί είναι υψηλοί και επιβαρύνουν το κόστος παραγωγής στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να πλήττεται η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας. Η τρόικα στην επιστολή της αναφέρεται και στο θέμα των αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα και ειδικότερα στον κατώτατο μισθό αλλά και στον 13ο και 14ο μισθό, ζητώντας άμεση εξεύρεση λύσης.

Στην επιστολή της κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα των κλειστών επαγγελμάτων και αναφέρεται μεταξύ των άλλων στους μεταφορείς, τους δικηγόρους αλλά και τους μηχανικούς. Ως γνωστόν, η Κομισιόν στην τελευταία της έκθεση για την Ελλάδα επισήμανε ότι το άνοιγμα που έγινε δεν ήταν επαρκές, ότι οι αμοιβές των συμβολαιογράφων παραμένουν υψηλότερες από τις αντίστοιχες στην Ευρώπη, ότι δεν καταργήθηκαν οι ελάχιστες αμοιβές των δικηγόρων καθώς και ότι δεν άλλαξε το σύστημα διαμόρφωσης τιμών των μηχανικών και αρχιτεκτόνων.

Εκτός από τις διαρθρωτικές αλλαγές, η Τρόικα περιμένει και περικοπές δαπανών στο Δημόσιο. Παρά το ότι δεν αναφέρεται σε απολύσεις στην επιστολή της, είναι προφανές ότι περιμένει κλείσιμο φορέων με κατάργηση των αντίστοιχων θέσεων απασχόλησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ