ΕΚΤ: Αποτελεσματική η νομισματική πολιτική - iefimerida.gr

ΕΚΤ: Αποτελεσματική η νομισματική πολιτική

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η τρέχουσα νομισματική πολιτική λειτουργεί με μεγαλύτερο από ό,τι συνήθως, αντίκτυπο στις επικρατούσες οικονομικές συνθήκες, διαπιστώνει έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), υπεραμυνόμενη των χαμηλών επιτοκίων.

Σε σειρά επιστημονικών εργασιών που δημοσιεύθηκαν σήμερα, οι ερευνητές της ΕΚΤ υποστηρίζουν ότι η παρούσα φάση χαμηλού πληθωρισμού ήταν ένα αποτέλεσμα παραγόντων που θα εξαφανιστούν σταδιακά, και ότι τα εργαλεία πολιτικής αποδεικνύονται αποτελεσματικά στην αντιμετώπισή του.

Παρ’ όλα αυτά, τα θεμελιώδη στοιχεία του πληθωρισμού δεν έχουν αλλάξει σημαντικά, γεγονός το οποίο ωστόσο, οφείλεται περισσότερο στα διάφορά σοκ και τις λάθος αρχικές εκτιμήσεις της κεντρικής τράπεζας, και λιγότερο στη νέα οικονομική πραγματικότητα.

«Η αποτυχία σύγκλισης του πληθωρισμού με τους στόχους της ΕΚΤ αποδίδεται κυρίως σε κυκλικούς παράγοντες, τόσο παγκόσμιους, όσο και εγχώριους» αναφέρει στο ίδιο πλαίσιο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η σταθεροποίηση των μακροπρόθεσμων προοπτικών για τον πληθωρισμό υποδηλώνει πως η νομισματική πολιτική παραμένει αποτελεσματική, καταλήγει η κεντρική τράπεζα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΚΤ νομισματική πολιτική
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ