Τρόμος μετά από πληροφορίες για πυρηνικό ατύχημα στη Βόρειο Κορέα - iefimerida.gr

Τρόμος μετά από πληροφορίες για πυρηνικό ατύχημα στη Βόρειο Κορέα

Τρόμος μετά από πληροφορίες για πυρηνικό ατύχημα στη Βόρειο Κορέα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βουτιά έκαναν οι μετοχές στο χρηματιστήριο της Σεούλ στη Νότιο Κορέα μετά από έντονες φήμες για πυρηνικό ατύχημα στη Βόρεια Κορέα.

Συγκεκριμένα, κυκλοφόρησε η φήμη ότι εξερράγη ένας αντιδραστήρας στο πυρηνικό εργοστάσιο Γιονγκμπιόν στη Βόρεια Κορέα και ότι υπήρξε διαρροή ραδιενέργειας. Ωστόσο, οι αρχές της Νοτίου Κορέας έβγαλαν ανακοίνωση ότι οι μετρητές τους δεν εντόπισαν αυξημένα ποσοστά ραδιενέργειας, ενώ οι γεωδυναμικοί σταθμοί στην περιοχή δεν κατέγραψαν δονήσεις. Μέχρι να διαψευστεί η φήμη, όμως, οι μετοχές είχαν προλάβει να κάνουν βουτιά πάνω από 2%.

Οι νοτιοκορεατικές αρχές διέψευσαν τελικά τις φήμες και ο δείκτης Index ανέκαμψε αργότερα και έκλεισε στις 1.843,14 μονάδες, δηλαδή μειωμένος κατά 1,1%. Το γουόν υποχώρησε κατά σχεδόν 1% στις 1.163,15 μονάδες έναντι του δολαρίου για να κλείσει στις 1.162,75.

Στη Βιένη, αξιωματούχος της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA) δήλωσε: "Δεν έχουμε ενημερωθεί για κάτι". Να σημειωθεί ότι η Βόρεια Κορέα δεν είναι μέλος της IAEΑ, οπότε δεν υπάρχει καμία υποχρέωση πληροφόρησης από την πλευρά του κομουνιστικού καθεστώτος της Βορείου Κορέας...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ