Formula 1: Τριανδρία στην ηγεσία στην μετά-Εκλεστόουν εποχή - iefimerida.gr

Formula 1: Τριανδρία στην ηγεσία στην μετά-Εκλεστόουν εποχή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από 40 χρόνια ο Μπέρνι Εκλεστόουν αποχωρεί από την Formula 1, η οποία εξαγοράστηκε από την «Liberty Media».

Ο 86χρονος θα προσφέρει τις υπηρεσίες του ως επίτιμος πρόεδρος της Formula 1, έχοντας συμβουλευτικό ρόλο.

«Είμαι υπερήφανος για την επιχείρηση που έχτισα τα τελευταία 40 χρόνια και όλα όσα πέτυχα με την Formula 1. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους promoters, τις ομάδες, τους χορηγούς και τις τηλεοπτικές εταιρείας για τη συνεργασία τους. Είμαι πολύ χαρούμενος που η επιχείρηση πέρασε στα χέρια της Liberty η οποία σκοπεύει να επενδύσει στο μέλλον της F1», δήλωσε αποχωρώντας.

Ο νέος ισχυρός άνδρας, Τσέις Κάρεϊ είπε: «Η Formula 1 έχει τεράστιες δυνατότητες με πολλαπλές ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες. Μου άρεσε που άκουσα από το κοινό, τις ομάδες, τη FIA, τους promoters και τους σπόνσορες τις ιδέες και τις ελπίδες τους για το σπορ. Θα δουλέψουμε με όλους αυτούς τους συνεργάτες για να βελτιώσουμε την αγωνιστική εμπειρία και να προσθέσουμε νέες διαστάσεις στο σπορ».

Αναφερόμενος στον Εκλεστόουν, σχολίασε: «Θα ήθελα να αναγνωρίσω και να ευχαριστήσω τον Εκλεστόουν για την ηγεσία του όλες αυτές τις δεκαετίες. Το σπορ είναι αυτό που είναι σήμερα χάρη σε αυτόν και την ομάδα ταλαντούχων στελεχών της οποίας ηγήθηκε. Θα είναι πάντα μέλος της οικογένειας της F1».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ολοκληρώσαμε την εξαγορά της F1 και που ο Τσέις Κάρεϊ θα ηγηθεί αυτής της επιχείρησης ως CEO», δήλωσε ο πρόεδρος και CEO της «Liberty Media», Γκρεγκ Μάφεϊ για να προσθέσει: «Είναι μια τεράστια ευκαιρία να αναπτύξουμε το σπορ και είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι ο Τσέις Κάρεϊ, με τις ικανότητές του και την εμπειρία του, είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να το πετύχει. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Εκλεστόουν, που γίνεται επίτιμος πρόεδρος, για την τρομερή επιτυχία του στη δημιουργία αυτού ξεχωριστού παγκόσμιου σπορ».

Ο Ρος Μπράουν, έναν εκ των κορυφαίων τεχνικών διευθυντών στην ιστορία του σπορ, αναλαμβάνει ρόλο γενικού διευθυντή Motor Sports και τον Σιν Μπράτσες, με πολυετή και άκρως πετυχημένη θητεία στο ESPN, που είναι ο νέος εμπορικός διευθυντής της Formula 1.

«Ο Brawn έφερνε το μαγικό του άγγιγμα σε κάθε ομάδα που εργάστηκε, έχει ασυναγώνιστες τεχνικές γνώσεις, εμπειρία και σχέσεις και έχω ήδη επωφεληθεί από τις συμβουλές του και την τεχνογνωσία του», είπε ο Τσέις Κάρεϊ αναφέρομενος στον Μπράουν.

Πηγή: F1

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Formula 1 – F1 διοίκηση εκλεστοουν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ