Τα πράσα είναι στην εποχή τους και ενδείκνυνται για σούπες, ριζότο αλλά και για μια καλή πίτα.
Υλικά
- 1 ζύμη βαριά και χωριάτικη, για πίτες
- 4 πράσα, μόνο το λευκό
- 1 κουτάκι χάρτινο κρέμα γάλακτος
- 3 αυγά
- 25 γραμμάρια βούτυρο
- Μοσχοκάρυδο για τρίψιμο, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Απλώστε τη ζύμη σε πιρεξάκι
- Πλύντε καλά τα πράσα, πάρτε μόνο τα λευκά και ψιλοκόψτε τα
- Βάλτε το βούτυρο σε κατσαρόλα και ροδίστε καλά τα λευκά και ψιλοκομμένα πράσα
- Ανακατέψτε καλά για 5 λεπτά
- Προσθέστε λίγο νερό και αλάτι και βράστε τα σκεπασμένα για 15 λεπτά
- Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος
- Προσθέστε λίγο αλάτι, πιπέρι και τρίψτε λίγο μοσχοκάρυδο
- Βάλτε τα πράσα στο ταψάκι και απλώστε από πάνω την κρέμα, χωρίς να τα στριμώξετε
- Ψήστε την πίτα σας για 45 λεπτά, να φουσκώσει και να ροδίσει καλά!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο