Θεοφάνεια με τσουχτερό κρύο, χιόνια, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους - iefimerida.gr

Θεοφάνεια με τσουχτερό κρύο, χιόνια, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

καιρός
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έντονες βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις, αλλά και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις άνεμοι θα είναι τα χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού σε όλη την χώρα.

Ο καιρός θα παρουσιάσει σήμερα σταδιακή σημαντική επιδείνωση, αρχικά στη βορειοδυτική Ελλάδα και σταδιακά στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, ενώ το απόγευμα αναμένεται να χιονίσει πρόσκαιρα ακόμα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση. Βελτίωση προβλέπεται και πάλι από τα βορειοδυτικά το βράδυ.

Αττική:Νεφώσεις που από μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Το βράδυ θα πέσουν χιόνια στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοδυτικοί 6-8 μποφόρ και τοπικά 9. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς, νοτιοδυτικούς και σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8-15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη:Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από το απόγευμα. Χιόνι θα πέσει στα ορεινά και από το βράδυ και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 6-7 μποφόρ και από το απόγευμα θα στραφούν βορειοδυτικοί. Η θερμοκρασία από -2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη:Νεφώσεις και τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα ορεινά και το βράδυ και στις πεδινές περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, ειδικότερα στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι 6-8 μποφόρ και το απόγευμα στα ανατολικά πιο ισχυροί 7-9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -2 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος:Άσχημος καιρός με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Από το απόγευμα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στις ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από το βράδυ και τα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί 7-9 μποφόρ και το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς, βορειοδυτικούς και θα αγγίξουν τα 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3-12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος:Νεφώσεις με τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και το βράδυ και στις πεδινές περιοχές της δυτικής Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.Οι άνεμοι θα είναι νότιοι, νοτιοδυτικοί 6-8 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ.Η θερμοκρασία από -1 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη:Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα και το βράδυ θα χιονίσει στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοδυτικοί 7-9 μποφόρ και τοπικά θα αγγίξουν τα 10. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα:Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι, εντάσεως 6-8 μποφόρ, ενώ στα βόρεια θα είναι πιο ενισχυμένοι και θα αγγίξουν τα 9, πιθανώς 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6-14 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ