«Αυτή η ιστορία ξεκίνησε ως μια ιστορία διαβολής των αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δηλαδή εμείς και η ΝΔ βάζαμε τις τράπεζες να πληρώνουν θαλασσοδάνεια στα κανάλια, αλλά αυτό κατέρρευσε».
Τα παραπάνω δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμού του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, αναφερθείς στο πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής. Συμπλήρωσε δε, ότι στη μόνη περίπτωση που απεδείχθη πολιτική παρέμβαση, αφορούσε τα δάνεια της εφημερίδας «Αυγή». Ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι ούτε στο πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει εμπλοκή πολιτικών προσώπων.
Πάντως, όπως υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, εκτός εξεταστικής προέκυψαν ζητήματα που είχαν πολιτικό ενδιαφέρον. «Ζητήσαμε να έρθει στην εξεταστική ο κ. Δαβαράκης για όσα είχε αναφέρει ότι έπαιρνε χρήματα από τον κ. Παππά, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ το αρνήθηκε» σημείωσε και πρόσθεσε: «Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι».
Για τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ είπε ότι επί πρωθυπουργίας Παπαδήμου, το κόμμα προχώρησε σε μείωση της χρηματοδότησης, ενώ για το οικονομικό αδιέξοδο της Χαριλάου Τρικούπη παρατήρησε ότι η περιστολή της χρηματοδότησης και η πολύ χαμηλή εκλογική δύναμη του ΠΑΣΟΚ (κάτι που δεν μπορούσε να προβλεφθεί) οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, πλέον αποπληρώνονται τα δάνεια στον βαθμό που είναι εφικτό.
Ερωτηθείς για την υπόθεση Novartis επικαλέστηκε τις δηλώσεις του νυν υπουργού Υγείας ότι η υπόθεση είναι στη δικαιοσύνη και ότι δεν μπορεί να τοποθετηθεί έως ότου υπάρξουν στοιχεία.
Αναφορικά με το μήνυμα κυβερνητικής πηγής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο αγώνας κατά της διαπλοκής τώρα αρχίζει, σχολίασε ότι διαπλοκή, όπως την ονομάτιζε ο ΣΥΡΙΖΑ (σε σχέση με τα κόμματα εξουσίας), ήταν μία σκευωρία και κατέρρευσε. «Η διαπλοκή είναι ευρύτερο θέμα που αντιμετωπίζεται είτε με τη στάση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, είτε με κανόνες που θεσπίζονται εντός της βουλής» είπε και σημείωσε: «Πείτε μου έναν γενικό πολιτικό κανόνα που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και δύο χρόνια για τη διαπλοκή [...] Η κυβέρνηση μας κατηγόρησε για 13 νομοθετικές ρυθμίσεις. Πείτε μου ποιες άλλαξε».
Ερωτηθείς για την επιστροφή Παπανδρέου στο κόμμα χαρακτήρισε θετική την ένωση των δυνάμεων στον χώρο του κέντρου και της κεντροαριστεράς. Σημείωσε: «Δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ να σκίζουμε μνημόνια, είμαστε το κόμμα της δύσκολης ψήφου [...] Δεν υποσχόμαστε πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν»
Για την αξιολόγηση και το εάν θα κλείσει σύντομα, είπε: «Δεν ξέρω... εδώ κυβερνητικοί παράγοντες λένε πράγματα που δεν γίνονται. Ο κ. Τσακαλώτος έλεγε ότι εάν δεν έχουμε συμφωνία τον Δεκέμβρη, θα έχουμε εκλογές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνει λόγο για τον Μάρτιο και ο κ. Φλαμπουράρης μιλάει πάλι για δημοψήφισμα... Όλο αυτό κάνει κακό στη χώρα».
Σχετικά με την πιθανότητα εκλογών, δήλωσε: «Έχουμε ζητήσει προσπάθεια εθνικής συνεννόησης, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει με την παρούσα Βουλή. Πρέπει να αλλάξουν οι συσχετισμοί. Δεν υπάρχει θέμα συνεργασίας χωρίς εκλογές».
Τέλος, για τις κινητοποιήσεις των αγροτών σημείωσε: «Εμείς σε τρακτέρ δεν ανεβαίνουμε (όπως έκανε ο κ. Τσίπρας) θεωρώ ότι οι κινητοποιήσεις είναι δικαιολογημένες, αλλά δεν μπορούν να κόψουν την Ελλάδα πάλι στη μέση».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ