Τερέζα Μέι στο Νταβός: Επενδύστε μακροπρόθεσμα στους ανθρώπους - iefimerida.gr

Τερέζα Μέι στο Νταβός: Επενδύστε μακροπρόθεσμα στους ανθρώπους

Φωτογραφία: ΑP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι πολυεθνικές εταιρείες πρέπει να αποφύγουν τον κοντόφθαλμο σχεδιασμό και να επιδείξουν πνεύμα πρωτοβουλίας για να βοηθήσουν την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην παγκοσμιοποίηση εκείνων των ανθρώπων που αισθάνονται ότι έχουν εγκαταλειφθεί στην διαδρομή των οικονομικών μεταβολών.

Αυτό δήλωσε από το βήμα του Νταβός η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, προτρέποντας τις επιχειρήσεις να επενδύσουν μακροπρόθεσμα στους ανθρώπους και τις κοινότητες.

«Οφείλουμε να δώσουμε την προσοχή μας στην υποβόσκουσα πεποίθηση ότι υπάρχουν ορισμένες εταιρείες, ιδιαίτερα εκείνες που έχουν παγκόσμιο βεληνεκές, οι οποίες παίζουν με διαφορετικούς κανόνες από τους απλούς εργαζόμενους», είπε απευθυνόμενη στους εκπροσώπους της ελίτ του επιχειρηματικού κόσμου που έχει συγκεντρωθεί στο Νταβός.

«Αρα είναι σημαντικό για τις επιχειρήσεις να αναλάβουν πρωτοβουλία για να δείξουν ότι σε αυτόν τον παγκοσμιοποιημένο κόσμο καθένας παίζει βάσει των ίδιων κανόνων».

Προειδοποίηση Σόιμπλε προς το Λονδίνο για τη φορολόγηση των επιχειρήσεων

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε από το βήμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός τη Βρετανία να μην επιχειρήσει να αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μέσω της περικοπής της φορολόγησης των επιχειρήσεων.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πρόσθεσε ότι οι χώρες της Ομάδας των 20 έχουν συμφωνήσει να μην προχωρήσουν σε τέτοιες κινήσεις και ότι ο ίδιος εννοεί να κάνει μία υπενθύμιση επ΄αυτού στο Λονδίνο.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τερέζα Μέι Νταβός Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ