Δίνουν ονόματα στο υπόμνημά τους οι Πεπόνης-Μουζακίτης; - iefimerida.gr

Δίνουν ονόματα στο υπόμνημά τους οι Πεπόνης-Μουζακίτης;

Δίνουν ονόματα στο υπόμνημά τους οι Πεπόνης-Μουζακίτης;
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο γραφείο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Φώτη Μακρή, προσήλθαν το μεσημέρι οι δύο Οικονομικοί Εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, προκειμένου να παραδώσουν το υπόμνημά τους στο οποίο -όπως έχουν ανηγγείλει- θα καταθέτουν εγγράφως τις πιέσεις που δέχτηκαν και τους οδήγησαν στα πρόθυρα της παραίτησης.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο Οικονομικοί Εισαγγελείς είχαν ζητήσει προθεσμία προκειμένου να υποβάλλουν υπόμνημα στο οποίο θα ανέφεραν ποιοι τους πίεσαν ή τους παρενόχλησαν στις μεγάλες υποθέσεις με τις οποίες έχουν ασχοληθεί, όπως είχαν καταγγείλει στην επιστολή παραίτησής τους την προηγούμενη εβδομάδα.

Αρχικά, την προηγούμενη Παρασκευή μετά την ανακάλεση των παραιτήσεων, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο («έδρασαν παρορμητικά» είχε πει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου), αλλά ανασύρθηκε τη Δευτέρα μετά τις νέες δηλώσεις του Σπύρου Μουζακίτη ότι οι δύο Οικονομικοί Εισαγγελείς έχουν δώσει -προφορικά- ονόματα και στοιχεία στον αντιεισαγγελέα και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και προτίθενται να στοιχειοθετήσουν εγγράφως τις καταγγελίες τους με υπόμνημα.

Το αίτημά τους έγινε δεκτό από τον εισαγγελέα που διερευνά την υπόθεση, ο οποίος τους έδωσε διορία μέχρι σήμερα για να υποβάλλουν το υπόμνημα, το οποίο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο από τη Δικαιοσύνη όσο και από τον πολιτικό κόσμο, μετά τον θόρυβο που δημιούργησαν οι δύο Οικονομικοί Εισαγγελείς την προηγούμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ