Τα επόμενα βήματα της ΕΚΤ στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ - iefimerida.gr

Τα επόμενα βήματα της ΕΚΤ στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα επόμενα βήματα της ΕΚΤ, σε ό,τι αφορά το Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης, που εφαρμόζει, αναμένεται να αποκαλύψει σήμερα ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι αν και οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τη μη λήψη νέων μέτρων.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ θα συζητηθεί η νομισματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας συνυπολογίζοντας τα νέα στοιχεία για το ύψος του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι το QE έχει λάβει παράταση ως τον Δεκέμβριο του 2017, με μείωση του μηνιαίου όγκου των αγορών ομολόγων στα 60 δισ. ευρώ, από 80 δισ. ευρώ που ίσχυε μέχρι πρότινος.

Από την οποιαδήποτε ωστόσο συζήτηση που αναμένεται να λάβει χώρα την Πέμπτη για το QE της ΕΚΤ, θα απουσιάζει σίγουρα η Ελλάδα. Και αυτό γιατί, για να ενταχθούν τα ελληνικά ομόλογα στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης της ΕΚΤ, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα εξετάσει τον περιορισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων πριν από τα τέλη του 2017 και δεν θα το τερματίσει πριν προχωρήσει αρκετά το 2018 εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές προβλέποντας ότι δεν θα ληφθούν σήμερα νέα μέτρα.

Παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης αυξάνεται οι εκτιμήσεις είναι ότι η επόμενη μεγάλη αλλαγή στην πολιτική νομισματικής στήριξης της ΕΚΤ θα ανακοινωθεί το νωρίτερο τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΚΤ συνεδρίαση Ντράγκι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ