Η Μισέλ Ομπάμα μίλησε επί μια ώρα με την Ιβάνκα Τραμπ -Αυτή θα γίνει Πρώτη Κυρία - iefimerida.gr

Η Μισέλ Ομπάμα μίλησε επί μια ώρα με την Ιβάνκα Τραμπ -Αυτή θα γίνει Πρώτη Κυρία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR


Ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι η κόρη του Ιβάνκα είναι εκείνη που θα αναλάβει ως επί το πλείστον τα καθήκοντα της Πρώτης Κυρίας της χώρας σε σχέση με τη σύζυγό του Μελάνια.

Μιλώντας σε εκπομπή του δικτύου Fox News ο Ντόναλντ Τραμπ εξηγούσε το πώς σχεδιάζει να ευχαριστήσει τον Μπαράκ Ομπάμα και τη Μισέλ στην εισαγωγή της ομιλίας του κατά την ορκωμοσία του για το χρόνο που αφιέρωσαν συζητώντας με τον ίδιο και την οικογένειά του. Κι ενώ δόθηκε μεγάλη έμφαση στη συνάντηση της Μελάνια με την Μισέλ ο Τραμπ αποκάλυψε ότι και η κόρη του Ιβάνκα μίλησε με την απερχόμενη Πρώτη Κυρία.

«Η Ιβάνκα μίλησε τις προάλλες μαζί της. Ήταν να είναι μια σύντομη συζήτηση, αλλά κράτησε μία ώρα», είπε.

Η Ιβάνκα θα είναι η πρώτη απ’ γυναίκες της οικογένειάς του που θα μείνει εξ’ αρχής στην Ουάσιγκτον καθώς η Μελάνια σχεδιάζει να παραμείνει στη Νέα Υόρκη για να τελειώσει ο γιος της Μπάρον τη σχολική χρονιά στο ιδιωτικό σχολείο στο Μανχάτα και μετά να μετακομίσει στην πρωτεύουσα.

Μετά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την περασμένη εβδομάδα ο πατέρας της όταν είπε ότι θα εγκαταλείψει μαζί με την κόρη του τα ηνία των εταιρειών του στον Έρικ και τον Ντόναλντ τζούνιορ, η Ιβάνκα ανέφερε σε δήλωσή της ότι σχεδιάζει να αφιερώσει χρόνο για την προσαρμογή των παιδιών στο νέο τους σπίτι και τα σχολεία τους.

Η Μισέλ Ομπάμα μίλησε επί μια ώρα με την Ιβάνκα Τραμπ -Αυτή θα γίνει Πρώτη Κυρία | iefimerida.gr 0

Στο μεταξύ ο άνδρας της, Τζάρεντ Κούσνερ, θα αναλάβει καθήκοντα ανώτερου συμβούλου του πεθερού του στον Λευκό Οίκο.

Παρασκηνιακά, ωστόσο, η Ιβάνκα αναλαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερο δημόσιο ρόλο πέρα απ’ τα καθήκοντα της νοικοκυράς μάνας κι έχει ήδη συζητήσει με μέλη του κογκρέσου τα σχέδιά της για μεταρρύθμιση του κρατικού συστήματος μέριμνας των παιδιών.

Σύμφωνα με το Politico η Ιβάνκα -η οποία θεωρείται ως η γεφυροποιός της οικογένειας Τραμπ, ένα άτομο που μπορεί να αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο μεταξύ αριστερών και δεξιών- ενδιαφέρεται να εργαστεί και για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής -θέμα μάλλον ασυνήθιστο για την κόρη ενός Ρεπουμπλικανού προέδρου. Μάλιστα η Ιβάνκα ήταν που κανόνισε τη συνάντηση του πατέρα της με τον Δημοκρατικό πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Αλ Γκόρ, που είναι αυθεντία στο θέμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ