77 νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε επίθεση της Αλ Κάιντα στο Μαλί [εικόνες] - iefimerida.gr

77 νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε επίθεση της Αλ Κάιντα στο Μαλί [εικόνες]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πτέρυγα της Αλ Κάιντα στη Βόρεια Αφρική ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε στρατόπεδο στο βόρειο Μαλί, όπου σκοτώθηκαν 77 άτομα και τραυματίστηκαν δεκάδες, μεταξύ των οποίων αντάρτες και μέλη φιλοκυβερνητικών ένοπλων ομάδων.

Η τρομοκρατική οργάνωση είπε ότι το χτύπημα ήταν σε αντίποινα για τη συνεργασία ομάδων της περιοχής με τη Γαλλία.

77 νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε επίθεση της Αλ Κάιντα στο Μαλί [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Μαχητές της αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ εισέβαλαν στο στρατόπεδο της πόλης Γκάο, στο οποίο βρίσκονταν πρώην αντάρτες κυρίως Τουαρέγκ και μέλη φιλοκυβερνητικών ένοπλων ομάδων περίπου στις 09:00 το πρίω τοπική ώρα, παρασύροντας αρκετούς από αυτούς προτού ανατινάξουν το παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα στο οποίο επέβαιναν.

Οι αντάρτες και τα μέλη των ένοπλων ομάδων κάνουν κοινές περιπολίες βάσει της ειρηνευτικής συμφωνίας που επετεύχθη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ ώστε να τερματιστεί η βία στο βόρειο Μαλί.

Η επίθεση έπληξε καίρια τις ευαίσθητες ισορροπίες στην προσπάθεια της κυβέρνησης και των ένοπλων ομάδων ανταρτών να συνεργαστούν για να σταματήσει η βία την οποία έχει υποστεί η περιοχή της ερήμου στα βόρεια της χώρας για χρόνια.

77 νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε επίθεση της Αλ Κάιντα στο Μαλί [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Τα ειδησειογραφικά μέσα της χώρας δήλωσαν ότι οι βομβιστές ήταν πέντε, ενώ η οργάνωση κατονόμασε μόνο έναν.

«Θα σας πολεμήσουμε. Θα σας νικήσουμε. Δεν θα έχετε τον τελευταίο λόγο», δήλωσε ο πρόεδρος του Μαλί, Ιμπραίμ Μπουμπακάρ Κειτά, σε τηλεοπτικό διάγγελμα αργά χθες, ενώ κήρυξε τριήμερο πένθος στη χώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ