Τραγωδία στη Νιγηρία: 52 νεκροί από κατά λάθος βομβαρδισμό - iefimerida.gr

Τραγωδία στη Νιγηρία: 52 νεκροί από κατά λάθος βομβαρδισμό

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον 52 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 200 τραυματίστηκαν όταν μαχητικό της πολεμικής αεροπορίας της Νιγηρίας βομβάρδισε κατά λάθος έναν προσφυγικό καταυλισμό σε βορειοανατολική περιοχή της χώρας, θεωρώντας ότι επρόκειτο για κρησφύγετο μαχητών της Μπόκο Χαράμ.

Μεταξύ των θυμάτων στη Ραν περιλαμβάνονται και τουλάχιστον έξι μέλη του Ερυθρού Σταυρού, άλλοι 12 εθελοντές τραυματίστηκαν, ενώ οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα απηύθυναν έκκληση για την απομάκρυνση των τραυματιών απ’ το σημείο.

Ο πρόεδρος της χώρας Μουχαμάντου Μπουχάρι εξέφρασε τη θλίψη του και την απογοήτευσή του για το τραγικό περιστατικό και απηύθυνε έκκληση για ηρεμία.

Η επίθεση συνέβη κοντά στη μεθόριο με το Καμερούν όπου οι ένοπλες δυνάμεις της Νιγηρίας πολεμούν τους μαχητές της εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης.

Πολλά απ’ τα θύματα είναι εσωτερικοί πρόσφυγες, που εγκατέλειψαν περιοχές όπου έκανε επιθέσεις η Μπόκο Χαράμ.

Ο στρατηγός Ράμπε Αμπουντακάρ, εκπρόσωπος του νιγηριανού στρατού, είπε ότι έξω απ’ τη Ραν είχαν εντοπιστεί κάποια «κατάλοιπα» της ισλαμιστικής οργάνωσης κι οι ένοπλες δυνάμεις ανέλαβαν να τα εξουδετερώσουν. Όταν κατάλαβαν το λάθος τους «ένιωσαν συντριβή», δήλωσε.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ