Ανεβαίνει η στερλίνα από τις εξαγγελίες Μέι για το Brexit - iefimerida.gr

Ανεβαίνει η στερλίνα από τις εξαγγελίες Μέι για το Brexit

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κερδίζει έδαφος η βρετανική λίρα με την βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να εξηγεί βήμα βήμα το σχέδιο εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση αλλά και να ανοικονώνει ότι

Η στερλίνα αυξήθηκε έναντι του δολαρίου κατά 1% με την έναρξη της ομιλίας της ενώ και η εικόνα απέναντι στο ευρώ βελτιώθηκε μετά την πτώση που κατέγραφε νωρίτερα.

Rocket under sterling as May says Brexit deal will be put to parliamentary vote. pic.twitter.com/mUF6sAyTXC

Πάντως η ώθηση στη στερλίνα περιορίστηκε ελαφρά όταν η Τερέζα Μέι είπε ότι η Μεγάλη Βρετανία δεν θα επιδιώξει να παραμείνει μέλος της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς μετά την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σημείωνεται ότι η πτώση της στερλίνας επιτάχυνε τον Δεκέμβριο τον βρετανικό πληθωρισμό αυξάνονται οι ενδείξεις ότι η υποχώρηση της στερλίνας πιέζει ανοδικά τα κόστη εισαγωγής.

Η ανάπτυξη στις τιμές καταναλωτή αυξήθηκε σε 1,6%, δηλαδή στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2014, από 1,2% τον Νοέμβριο.

Ο δομικός πληθωρισμός της Βρετανίας, ο οποίος εξαιρεί τα μεταβλητά στοιχεία, επίσης αυξήθηκε σε 1,6% τον Δεκέμβριο. Πρόκειται για τον πιο γρήγορο ρυθμό από τον Αύγουστο του 2014, τόνισε η εθνική στατιστική υπηρεσία ONS.

Βάσει μιας ξεχωριστής μέτρησης, του δείκτη τιμών λιανικής, ο πληθωρισμός άγγιξε τα υψηλότερά του από τον Ιούλιο του 2014.

Τα κόστη εισαγωγής κατέγραψαν άνοδο της τάξης του 16,9% σε ετήσιους όρους τον Δεκέμβριο, ενώ αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσοστό από τον Ιούλιο του 2011. Η ετήσια άνοδος στα κόστη των εργοστασίων επιταχύνθηκαν σε 15,8%, ποσοστό που επίσης αντανακλά υψηλά πέντε ετών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στερλίνα ώθηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ