Η Lucky Strike αγοράζει την Camel έναντι 49,4 δισ. δολαρίων - iefimerida.gr

Η Lucky Strike αγοράζει την Camel έναντι 49,4 δισ. δολαρίων

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η βρετανική καπνοβιομηχανία British American Tobacco (“Lucky Strike”) προχωρά σε πλήρη εξαγορά της ανταγωνίστριας αμερικανικής Reynolds (“Camel”) με τη συμφωνία να αγγίζει τα 49,4 δισ δολάρια.

Η ΒΑΤ αύξησε την προσφορά της μετά την απόρριψη από την Reynolds της προηγούμενης πρότασης των 47 δισ δολαρίων που είχε κάνει τον περασμένο Νοέμβριο.

Έτσι η ΒΑΤ αναλαμβάνει και το υπόλοιπο 57,8% των μετοχών που διακρατούσε μέχρι τώρα ο αμερικανικός όμιλοςαλλάζοντας τον «χάρτη» της παγκόσμιας καπνοβιομηχανίας.

Οι μέτοχοι της Reynolds θα λάβουν 29,44 δολάρια για κάθε μετοχή σε μετρητά και

Η συμφωνία θα συνενώσει μία σειρά μεγάλων «ετικετών» στον κλάδο της καπνοβιομηχανίας, όπως Lucky Strike, Rothmans, Dunhill και Camel, Pall Mall.

Η BAT κατείχε μέρος του μετοχικού κεφαλαίου της Reynolds από το 2004 και η συγχώνευση αποτελούσε τη «λογική πρόοδο» στη σχέση των δύο εταιρειών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ British American Tobacco REYNOLDS εξαγορά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ