Η Τερέζα Μέι αποκαλύπτει τη στρατηγική εξόδου για το Brexit - iefimerida.gr

Η Τερέζα Μέι αποκαλύπτει τη στρατηγική εξόδου για το Brexit

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP/Joel Ryan/Invision
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τους οπαδούς του Brexit αναμένεται να ικανοποιήσει η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι στην πολυαναμενόμενη ομιλία της νωρίς το απόγευμα, όπου θα παρουσιάσει τη στρατηγική εξόδου της Βρετανίας απ’ τους 28, απογοητευοντας παράλληλα τους υπέρμαχους της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, η πρωθυπουργός θα παρουσιάσει ένα σχέδιο 12 σημείων προτείνοντας μια «νέα και ισότιμη εταιρική σχέση» μεταξύ μιας «ανεξάρτητης, αυτοκυβερνούμενης παγκόσμιας Βρετανίας» και των φίλων και συμμάχων της στην Ε.Ε.

Και θα στείλει ένα σαφές μήνυμα: «ούτε μερική συμμετοχή στην Ε.Ε. ή σχέση συνδεδεμένου μέλους ή ο,τιδήποτε άλλο μας αφήνει με το ένα πόδι μέσα και με το άλλο έξω.»

Τα σχόλια αυτά της Τερέζα Μέι επιβεβαιώνουν σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο ότι θα ανακοινώσει την ετοιμότητα του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκαταλείψει την Κοινή Αγορά, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και πιθανότατα και την Τελωνειακή Ένωση.

Η αποχώρηση απ’ την Ε.Ε. -αναμένεται να τονίσει η Μέι- «δίνει στη Βρετανία την ευκαιρία να οικοδομήσει μια ισχυρότερη οικονομία και μια πιο δίκαιη κοινωνία υιοθετώντας γνήσιες οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, αλλά της δίνει και μια ευκαιρία να χτίσει ένα πιο λαμπρό μέλλον για τα παιδιά και τα εγγόνια της χώρας»

Η κυβέρνηση της διαδόχου του Ντέηβιντ Κάμερον έχει βρεθεί πολλές φορές να απολογείται ότι δεν έχει ξεκάθαρο σχέδιο για την πορεία που θα ακολουθήσει η χώρα μετά το δημοψήφισμα του Ιουνίου του 2016.

ΟΙ εξελίξεις έχουν προκαλέσει ανησυχία στη Νίκολα Στέρτζον και ολόκληρη την κυβέρνηση της Σκωτίας. Έχουν αφήσει μάλιστα να εννοηθεί ότι ενδέχεται να ζητήσουν εκ νέου τη λαϊκή ετυμηγορία από τη στιγμή που οι Σκωτσέζοι τάχθηκαν σε πολύ μεγάλο ποσοστό υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε..

Το ίδιο έκαναν και οι κάτοικοι της Βόρειας Ιρλανδίας, όπου θα στηθούν πρόωρες κάλπες στις αρχές Μαρτίου μετά την κατάρρευση της τοπικής κυβέρνησης.

Η Τερέζα Μέι αναμένεται να εμφανιστεί ενωτική στην ομιλία της, καλώντας τους πολίτες να αφήσουν στην άκρη όσα τους χωρίζουν και να γεφυρώσουν τα ρήγματα που προκάλεσε στην κοινωνία το δημοψήφισμα για το Brexit.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ