Ολοι έχετε ζηλέψει τα φουσκωμένα και μοσχομυριστά σουφλέ τυριού που έχετε κάπου φάει ή δει.
Δεν είναι το απλούστερο πιάτο, αλλά υπάρχουν εύκολες συνταγές. Θα σας δώσω μια που επιτρέπει στο σουφλέ να φουσκώσει χωρίς προσπάθεια.
Υλικά για 6 σουφλεδάκια
- 1 λίτρο γάλα
- 8 αυγά
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 60 γραμμάρια αλεύρι
- 150 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
- Λίγο μοσχοκάρυδο για τρίψιμο
- Αλάτι και πιπέρι
![Σουφλέ παρμεζάνας, εύκολο | iefimerida.gr 0](/sites/default/files/styles/in_article/public/2017-01/souffle1.jpg?itok=KVgqmx5H)
Εκτέλεση
- Λιώστε 40 γραμμάρια βούτυρο και βουτυρώστε γενναιόδωρα τα πιατάκια όπου θα βάλετε τα σουφλέ
- Σας προτείνω να κάνετε ξεχωριστά σουφλέ, γιατί ένα μεγάλο, μόλις βγει από τον φούρνο θα ξεφουσκώσει. Τα μικρά ξεφουσκώνουν δυσκολότερα
- Λιώστε απαλά 60 γραμμάρια βούτυρο σε μια κατσαρόλα
- Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε το αλεύρι
- Ανακατέψτε ζωηρά, ώσπου το μείγμα να ασπρίσει
- Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Ζεστάνετε το γάλα πολύ καλά, σε φούρνο μικροκυμάτων ή κατσαρολάκι
- Αδειάστε το γάλα στην κατσαρόλα σταδιακά, ανακατέψτε, και πάλι, επί 3 λεπτά
- Ρίξτε αλάτι και πιπέρι και τρίψτε λίγο μοσχοκάρυδο
- Αφήστε το να κρυώσει λίγο
- Τότε, ρίξτε τα αυγά ένα ένα, ανακατεύοντας καλά, προσθέστε και την παρμεζάνα
![Σουφλέ παρμεζάνας, εύκολο | iefimerida.gr 1](/sites/default/files/styles/in_article/public/2017-01/souffle_melange.jpg?itok=ydrHZMvJ)
- Με αυτό το μείγμα γεμίστε τις φόρμες σας
- Βάλτε τις στο κάτω κάτω μέρος του φούρνου και ψήστε τα σουφλέ σας για 20 λεπτά. Θα τα απολαύσετε να φουσκώνουν!
- Τα σουφλέ, πάντα, όταν βγαίνουν από την κουζίνα, «κάθονται». Για να μην έχουν κακή όψη όταν τα σερβίρετε, ετοιμάστε τα πάντα στο τραπέζι και μόλις τα βγάλετε από το φούρνο, σερβίρετε αμέσως.
![Σουφλέ παρμεζάνας, εύκολο | iefimerida.gr 2](/sites/default/files/styles/in_article/public/2017-01/souffle1.jpg?itok=KVgqmx5H)
Το σουφλέ είναι γαλλική επινόηση, εξάλλου «soufflé» σημαίνει φουσκωτό. Στη γαλλική κουζίνα βλέπετε σουφλέ σε κάθε σκεύος, ακόμη και σε μπολ πρωινού, σε κατσαρόλα ή σε ποτήρι!
![Σουφλέ παρμεζάνας, εύκολο | iefimerida.gr 3](/sites/default/files/styles/in_article/public/2017-01/souffle-parmesan.jpg?itok=v-D9Y65-)
![Σουφλέ παρμεζάνας, εύκολο | iefimerida.gr 4](/sites/default/files/styles/in_article/public/2017-01/souffl-aux-courgettes-et-au-parmesan.jpg?itok=BwndIqOp)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο