Οι εφημερίδες με μία ματιά - iefimerida.gr

Οι εφημερίδες με μία ματιά

εφημερίδες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων είναι οι φορολογικές ρυθμίσεις που αποφασίζει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, η απόφαση για τον έλεγχο στη διακίνηση καυσίμων, οι εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και τα σενάρια για τις αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κολλημένος στην προεδρική του πολυθρόνα ο Γ.Α.Π.!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "αποφασισμένος να κερδίσει χρόνο, κολλημένος στην πολυθρόνα του, εμφανίσθηκε χτες στο Πολιτικό συμβούλιο ο Γιώργος Παπανδρέου. Κι αυτό γιατί ενώ δήλωσε ότι ο ίδιος δεν θα διεκδικήσει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, πρότεινε ένα σχήμα διαρχίας που θα τον διατηρήσει στη θέση του ακόμα και μετά τις εκλογές, όποτε και αν αυτές πραγματοποιηθούν".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Μαζέψτε τον νέο Ζίγδη γιατί το ΠΑΣΟΚ θα έχει την τύχη της ΕΔΗΚ".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε μοιραίο πρόσωπο για την Ελλάδα και τη δημοκρατική παράταξη εξελίσσεται ο Γιώργος Παπανδρέου. Αφού βύθισε την Ελλάδα στη φτώχεια και τη δυστυχία και την παρέδωσε στους τοκογλύφους του ΔΝΤ τώρα εκτελεί και το δεύτερο, συμβόλαιο διαλύοντας το ΠΑΣΟΚ".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Τσακίζουν τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τον δρόμο για την κατάργηση κατώτατου μισθού, δώρου Χριστουγέννων, δώρου Πάσχα, επιδόματος αδείας, το πάγωμα της μισθολογικής ωρίμανσης (τριετίες) και τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, «τσακίζοντας» πλήρως τις αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα, έστρωσε χθες ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, καθ΄υπόδειξιν της τρόικας".

ΕΘΝΟΣ: "Πρώτο βήμα για αλλαγή σελίδας στο ΠΑΣΟΚ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τις εσωκομματικές εξελίξεις δρομολόγησε χθες ο Γ. Παπανδρέου, ανάβοντας το «πράσινο φως» για την κούρσα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ. Στη μαραθώνια συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για πρωθυπουργός, ούτε για πρόεδρος".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Το σήμα της γεωγραφικής υπηρεσίας στρατού (Γ.Υ.Σ) είναι... το έμβλημα της αγγλικής μασονίας;"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μία πολύ βασική παράμετρος της έρευνας των ανθρώπινων πολιτισμικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων έχει να κάνει με την προσπάθεια επιστημονικής αποκρυπτογράφησης των διάφορων συμβόλων που χρησιμοποιούνται από ομάδες ανθρώπων και συλλογικούς φορείς".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Δυσοσμία διαπλοκής με πρωταγωνιστή Παπανδρέου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η απονενοημένη προσπάθεια πολιτικής επιβίωσης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ που μέσα σε δύο χρόνια κατάφερε να βρεθεί από το ζενίθ -με τη βοήθεια και εκδοτικών συμφερόντων- στο ναδίρ της σύντομης διαδρομής του στην πρωθυπουργία στάθηκε η αιτία να ακούσει με τον πιο κυνικό και επίσημο τρόπο ο ελληνικός λαός ότι το σύστημα διαπλοκής μεταξύ εκτελεστικής και μιντιακής εξουσίας επηρέαζε σε μεγάλο βαθμό τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις τα τελευταία 2 χρόνια".

ΕΣΤΙΑ: "Η αλήθεια για την τρόικα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι περισσότεροι Ελληνες έχουν φθάσει να πιστεύουν ότι για όλα τα δεινά του τόπου ευθύνεται η τρόικα. Ενώ πρόκειται περί του αντιθέτου. Η τρόικα προσπαθεί να μας σώση από την πτώχευση, αλλά εμείς κάνουμε τα πάντα για να μην σωθούμε. Αυτή είναι η αλήθεια. Ολα τα άλλα είναι μύθοι που εξυπηρετούν την εγχώρια δημαγωγία".

Η ΑΥΓΗ: "Κατακρεουργούν τους μισθούς".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στις αντικοινωνικές απαιτήσεις των δανειστών για αφανισμό των μισθών και διάλυση κάθε δομής και αρχής που μπορεί να διέπει μια οργανωμένη κοινωνία σπεύδει να ανταποκριθεί η τρικομματική κυβέρνηση Παπαδήμου στο όνομα της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Εκβιάζουν με πτώχευση για να επιβάλουν εργασιακό μεσαίωνα".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με το δίλημμα «κατάργηση κεκτημένων ή χρεοκοπία της χώρας» επιχειρεί η κυβέρνηση να εκβιάσει τους κοινωνικούς εταίρους προκειμένου να συμφωνήσουν με την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού, τη μείωση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση των ωριμάνσεων (προϋπηρεσία, τριετίες)".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "«Κινδυνεύουμε να μην έχουμε τίποτα»".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "δραματική προειδοποίηση προς τους κοινωνικούς εταίρους για τις επιπτώσεις που θα έχει η μη υλοποίηση των δεσμεύσεων που απορρέουν από το Μνημόνιο απηύθυνε χθες ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, κατά την έναρξη του διαλόγου για τη μείωση του μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Πώς θα πετύχετε μείωση ενοικίου έως και 40%".

Η εφημερίδα γράφει "τι φοβούνται οι ιδιοκτήτες και βάζουν νερό στο κρασί τους ρίχνοντας τις απαιτήσεις τους. Τι να κάνετε στην περίπτωση που ο σπιτονοικοκύρης αρνηθεί να προχωρήσει σε μείωση".

Ο ΛΟΓΟΣ: "ΟΧΙ στο «στραγγάλισμα» των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "κρίσιμες επαφές με τους κοινωνικούς εταίρους είχε ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος χθες, ενόψει του επερχόμενου νέου κύκλου επαφών με την τρόικα αλλά και με φόντο τις δυσοίωνες προβλέψεις για την ελληνική οικονομία. ".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αποκλειστικά κρατικό δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "στην εργατική - λαϊκή εξουσία και οικονομία, διασφαλίζεται η σχεδιασμένη και πλήρης αξιοποίηση όλων των υγειονομικών, μέσα από το αποκλειστικά κρατικό δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με την ανάπτυξη κρατικού φορέα έρευνας, παραγωγής, εισαγωγής και δωρεάν διάθεσης των φαρμάκων από όλες τις κρατικές κοινωνικές μονάδες Υγείας και το δίκτυο των κρατικών φαρμακείων".

ΤΑ ΝΕΑ: "Φεύγει σε δόσεις".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στη δέσμευση ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ ή την πρωθυπουργία προχώρησε χθες ο Γ. Παπανδρέου. Πρότεινε ωστόσο η εκλογή του νέου προέδρου του Κινήματος να πραγματοποιηθεί μετά τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, κάτι που προκάλεσε εντάσεις στο Πολιτικό Συμβούλιο. Ετσι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από το Εθνικό Συμβούλιο σε δέκα μέρες".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Στον γύψο οι εκλογές".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η αναβολή των εκλογών... επ΄αόριστον - στο πλαίσιο των συνταγματικών ορίων βεβαίως - αναδεικνύεται σε... πρώτη προτεραιότητα του Λουκά παπαδήμου!".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Τρέχουν να σώσουν το «μισθό της πείνας»".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Σύστημα εισροών-εκροών στα πρατήρια εντός 2ετίας".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου και εστάλη προς υπογραφή στο Υπουργείο Ανάπτυξης η απόφαση για την εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου εισροών - εκροών στα πρατήρια καυσίμων Αττικής και Θεσσαλονίκης εντός του 2012 και όλης της χώρας εντός διετίας".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Στο τραπέζι το δώρο στον ιδιωτικό τομέα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο τραπέζι τίθενται, με εντολή της τρόικας, η μείωση ή κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, το «πάγωμα» των ωριμάνσεων (αυτόματες προσαυξήσεις λόγω πολυετιών), ο κατώτατος μισθός με πρόβλεψη ακύρωσης της συμφωνημένης αύξησης του Ιουλίου (περί το 2,5% με βάση τον ευρωπληθωρισμό του 2011), η κατάργηση «κανονιστικών ρυθμίσεων» (των κανονισμών εργασίας στις πρώην ΔΕΚΟ) καθώς και η μείωση των εισφορών".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ρύθμιση χρεών σε μικροδόσεις. Και το ύψος των καταθέσεων στα αντικειμενικά κριτήρια".

Η εφημερίδα γράφει ότι "από πιστοποιημένους ιδιώτες φοροτέχνες θα ελέγχονται στο εξής ΑΕ και ΕΠΕ, την ώρα που για τον προσδιορισμό του εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών θα λαμβάνονται υπόψη αντικειμενικά κριτήρια μεταξύ των οποίων στοιχεία τραπεζικών καταθέσεων και υποθηκοφυλακείων. Οι ρυθμίσεις περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται σήμερα στο υπουργικό μαζί με αυτές για τη δυνατότητα εξόφλησης χρεών με περιουσιακά στοιχεία και την αυστηροποίηση των διατάξεων του Πτωχευτικού Κώδικα".

DEALnews: "Εφιάλτης με τη δραχμή".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στο εφιαλτικό σενάριο η Ελλάδα επιστρέφει στη νέα δραχμή. Το νέο εθνικό νόμισμα εκτιμάται πως θα υποτιμηθεί περίπου κατά 50% μεσοπρόθεσμα, ενώ μειώνεται κατακόρυφα η αγοραστική δύναμη του μέσου Ελληνα".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ