Πάγκαλος:Στην Ελλάδα δεν έχουμε παιδεία για να εφαρμόσουμε δυαρχία - iefimerida.gr

Πάγκαλος:Στην Ελλάδα δεν έχουμε παιδεία για να εφαρμόσουμε δυαρχία

αντιπρόεδρος κυβέρνησης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν μπορεί να εφαρμοστεί μία πιθανή δυαρχία στο ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος. «Ένα τέτοιο σχήμα δε μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα, γιατί δεν έχουμε την κατάλληλη παιδεία και υπόβαθρο».

Ο κ.Πάγκαλος πρόσθεσε μάλιστα «αν ήμασταν στο Λουξεμβούργο ή τη Γερμανία θα ήμουν υπέρ μίθας τέτοιας προοπτικής, η οποία προάγει τη δημοκρατία και την άσκηση και εσωκομματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση».

Μιλώντας στο ΜΕGA, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επεσήμανε πως ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δεν πρέπει να μετατρέπεται σε εξιλαστήριο θύμα του ΠΑΣΟΚ γιατί η πολιτική που εφάρμοσε ήταν αναγκαστική αλλά αποτελούσε εκ των πραγμάτων πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Διευκρίνισε μάλιστα ότι «όλοι έχουμε την ίδια ευθύνη με τον Παπανδρέου». «Δεν καταστρέψαμε τη χώρα. Υπήρχε έλλειμμα και χρέος, τα οποία έπρεπε να αντιμετωπιστούν. Δε μπορούσαμε να φανταστούμε στην αρχή της κρίσης ότι δύο χρόνια μετά, θα είχε λάβει τέτοια έκταση, με αρνητικές εκτιμήσεις και υποβαθμίσεις γαλλικών κρατικών ομολόγων» ανέφερε ο κ. Πάγκαλος.

Αναφερόμενος στο ζήτηματων υποψήφιων προέδρων του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε για ακόμα μία φορά ότι οι υποψήφιοι πρέπει να κριθούν κανονικά από τον λαό.

Αναφερόμενος στην ελληνική οικονόμια και στο ενδεχόμενο μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα τόνισε «πρέπει να αντισταθούμε στις μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα». Τόνισε, πάντως, ότι υπάρχει πρόβλημα ανταγωνιστικότητας στην ελληνική οικονομία, αλλά αυτό είναι κάτι δε μπορεί να αντιμετωπιστεί νομοθετικά. «Θα πρέπει να γίνουν αλλαγές με συμφωνίες μεταξύ των εργαζομένων και των εργοδοτών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ