Με κρύο, βροχές και καταιγίδες η γιορτή των Θεοφανείων - iefimerida.gr

Με κρύο, βροχές και καταιγίδες η γιορτή των Θεοφανείων

άνεμοι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μάλλον οι τολμηροί κολυμβητές που βουτάνε κάθε χρόνο για να πιάσουν το σταυρό, θα πρέπει να φανούν ιδιαίτερα θαρραλέοι καθώς σε αρκετές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας ο υδράργυρος θα πέσει κάτω από το μηδέν.

Tσουχτερό κρύο, χαμηλές θερμοκρασίες και θυελλώδεις άνεμοι θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρό κατά τον εορτασμό των Θεοφανείων. Μάλιστα από το απόγευμα θα χιονίσει σε ημιορεινές περιοχές της χώρας. Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και το Σάββατο ενώ μικρή βελτίωση αναμένεται να σημειωθεί την Κυριακή.

Για αύριο Παρασκευή η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ότι ο καιρός θα σημειώσει επιδείνωση με βροχές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Από το απόγευμα χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 Μποφόρ και βαθμιαία στο Αιγαίο 8 με 9 Μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα βόρεια.

Άστατος ο καιρός και το Σάββατο με ισχυρές βροχές και θυελλώδεις ανέμους. Το πρωί θα σημειωθεί κακοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα με ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Χιόνια αναμένεται να πέσουν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πφτάσουν τα 8 με 9 Μποφόρ. Ωστόσο τα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και μέχρι αργά το βράδυ θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια χώρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση από βορρά προς νότο.

Την Κυριακή στην ανατολική και νότια χώρα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, και καταιγίδες ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 7 Μποφόρ και το πρωί στο νότιο Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδος κυρίως την ημέρα. Παγετός θα σημειωθεί το πρωί και τη νύχτα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά που κατά τόπους θα είναι ισχυρός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ