Μέρκελ: Εχουμε ανάγκη από περισσότερη και όχι λιγότερη Ευρώπη - iefimerida.gr

Μέρκελ: Εχουμε ανάγκη από περισσότερη και όχι λιγότερη Ευρώπη

Φωτογραφία: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη για «περισσότερη και όχι λιγότερη Ευρώπη» υποστήριξε χθες απο το Βέλγιο η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μερκελ.

Σε ομιλία που εκφώνησε κατά την τελετή ανακήρυξής της ως επίτιμης διδάκτορος από τα Πανεπιστήμια της Λoυβαίνης και της Γάνδης η Γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε
ότι «η Ευρώπη δεν πρέπει να περιμένει ότι άλλοι θα εξακολουθούν να λύνουν τα προβλήματα στην γειτονιά της», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Εξάλλου στο σημερινό κύριο άρθρο της η εφημερίδα De Morgen καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Γερμανίδα καγκελάριος σίγουρα αξίζει την τιμή της αναγόρευσής της σε επίτιμη διδάκτορα από τα δύο βελγικά πανεπιστήμια στο βαθμό που με την συνεπή και γενναία στάση της ''ανοιχτών συνόρων'' στο προσφυγικό έχει καταφέρει να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πρωτοπορία των ευρωπαϊκών αρχών και αξιών.

Με τη σειρά της η De Tijd, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προτιμά να επικεντρωθεί στην αποστροφή εκείνη της ομιλίας της όπου η Γερμανίδα καγκελάριος εφιστά την προσοχή στους κινδύνους «από μια ακινησία και οπισθοδρόμηση της Ευρώπης την στιγμή που ο υπόλοιπος κόσμος μεταβάλλεται με ραγδαίους ρυθμούς».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άνγκελα Μέρκελ ευρώπη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ