Σάλος στον Καναδά γιατί ο Τριντό χρησιμοποίησε το ελικόπτερο του Αγά Χαν για να πάει στις Μπαχάμες - iefimerida.gr

Σάλος στον Καναδά γιατί ο Τριντό χρησιμοποίησε το ελικόπτερο του Αγά Χαν για να πάει στις Μπαχάμες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με το ιδιωτικό ελικόπτερο του Αγά Χαν πήγε ο Τζάστιν Τριντό στο ιδιόκτητο νησί του ζάπλουτου πρίγκιπα στην Καραϊβική για να περάσει τις διακοπές του μετά την Πρωτοχρονιά σε μια προφανή παράβαση του κώδικα δεοντολογίας.

Η αποκάλυψη απ’ τον ίδιο τον Καναδό πρωθυπουργό προκαλεί σάλο στη χώρα του, πόσο μάλλον που ο 45χρονος Τριντό ανήλθε στην εξουσία το Νοέμβριο του 2015 υποσχόμενος να ηγηθεί μιας «ανοικτής και διάφανης» κυβέρνησης.

Σάλος στον Καναδά γιατί ο Τριντό χρησιμοποίησε το ελικόπτερο του Αγά Χαν για να πάει στις Μπαχάμες  | iefimerida.gr 0

O Τριντό κι οι συνεργάτες δικαιολογούν το ταξίδι περιγράφοντάς το ως «οικογενειακές διακοπές». Και επισημαίνουν ότι ο πρωθυπουργός γνωρίζει τον Αγά Χαν από τότε που ήταν μικρό παιδί.

Αλλά η παραδοχή ότι χρησιμοποίησε το ιδιωτικό ελικόπτερο έρχεται μετά τις σφοδρές επικρίσεις που προκάλεσαν οι αρχικές προσπάθειες συνεργατών του να αποκρύψουν ποιυ έκανε διακοπές ο Τριντό. Υπό την πίεση των ΜΜΕ το γραφείο του πρωθυπουργού ανακοίνωσε τελικά ότι ο Τριντό, η οικογένειά του και «λίγοι φίλοι» αποδέχθηκαν την πρόταση του Αγά Χαν να κάνουν διακοπές στο ιδιόκτητο νησί του στις Μπαχάμες. Η αντιπολίτευση βρήκε αφορμή να ξιφουλκήσει: λέει ότι ο πρωθυπουργός έχει χάσει την επαφή με τον μέσο πολίτη σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο κι ότι δεν θα έπρεπε να πάει στο νησί Μπελ από τη στιγμή που η Οττάβα συνδράμει στην χρηματοδότηση του ιδρύματος του Αγά Χαν.

Σάλος στον Καναδά γιατί ο Τριντό χρησιμοποίησε το ελικόπτερο του Αγά Χαν για να πάει στις Μπαχάμες  | iefimerida.gr 1

O δισεκατομμυριούχος ηγέτης του ισμαηλιτικού κλάδου του σιϊτικού Ισλάμ είναι στενός φίλος της οικογένειας Τριντό.

Σάλος στον Καναδά γιατί ο Τριντό χρησιμοποίησε το ελικόπτερο του Αγά Χαν για να πάει στις Μπαχάμες  | iefimerida.gr 2

Σύμφωνα με τον κώδικα ηθικής που πέρασε πρόπερσι ο ίδιος ο Τριντό, οι υπουργοί απαγορεύεται να πετούν με ιδιωτικά αεροσκάφη ή ελικόπτερα χωρίς προηγούμενη έγκριση της αρμόδιας για θέματα σύγκρουσης συμφερόντων επιτρόπου Μαίρη Ντώσον.

Ερωτηθείς γιατί δεν ζήτησε τη γνώμη της Ντώσον προτού επιβιβαστεί στο ελικόπτερο του Αγά Χαν ο Τριντό είπε ότι θα απαντήσει ευχαρίστως στις ερωτήσεις της. Η Ντώσον έχει ήδη αρχίσει προκαταρκτική έρευνα μετά τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για τις πολυτελείς διακοπές του Τριντό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ