Από τα πιο φίνα κρέατα, το κουνέλι, θέλει μερικούς απαράβατους κανόνες για να μαγειρευτεί και να είναι γευστικό.
Ενας από αυτούς είναι να προσθέτουμε ποιοτικό κρασί ή ποιοτικό ξύδι στο μαγείρεμα.
Στη δική μου συνταγή, προσθέτω κρασί, φυσικά, αλλά και μουστάρδα και μπέηκον, «σβήνοντας» με αρώματα το κουνέλι.
Υλικά
- 1 κουνέλι σε κομμάτια
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 30 γραμμάρια βούτυρο
- 200 γραμμάρια μανιτάρια
- 2 κρεμμύδια
- 100 γραμμάρια μπέηκον
- 1 κουταλιά σούπας αλεύρι
- 1 φύλλο δάφνης, λίγη πιπερίτσα τσίλι και λίγο θυμάρι
- 2 ποτήρια κρασί λευκό
- 60 γραμμάρια μουστάρδα δυνατή
- 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος παχιά
- Λίγο αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια βαριά, ποιοτική κατσαρόλα, ροδίστε πολύ καλά το κουνέλι μέσα στο βούτυρο και το ελαιόλαδο μαζί
- Γυρίστε τα κομμάτια να ροδίσουν παντού, βάλτε τα στην άκρη, αφήστε το λίπος μέσα στην κατσαρόλα
- Πλύντε και σκουπίστε τα μανιτάρια, κόψτε τα στα δύο ή στα τέσσερα, ανάλογα
- Κόψτε χοντρά τα κρεμμύδια
- Βάλτε το μπέηκον, σε κομμάτια, να ροδίσει μέσα στην κατσαρόλα
- Προσθέστε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια, να ροδίσουν
- Αλευρώστε το κουνέλι που έχετε ροδίσει και βάλτε το στην κατσαρόλα, ξαναροδίστε το λίγο
- Προσθέστε φύλλο δάφνης, τσίλι και θυμάρι
- Ρίξτε το κρασί και αφήστε το φαγητό να σιγοβράζει
- Ρίξτε λίγο πιπέρι και κλείστε την κατσαρόλα να βράσει 2 ώρες, χαμηλά
- Στο μεταξύ, ελέγξτε τα υγρά και γυρίστε από την άλλη τα κομμάτια
- Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε την μουστάρδα και την κρέμα γάλακτος και ρίξτε το στην κατσαρόλα πέντε λεπτά πριν το τέλος, να μη βράσει!
- Σερβίρετε αμέσως, ζεστό, με τηγανητές πατάτες, ζυμαρικά, πατάτες σοτέ, σαλάτα
- Δεν χρειάζεται πολύ αλάτι σε αυτό το φαγητό, γιατί βάλατε μπέηκον
- Αν έχετε και συκώτι από το κουνέλι, ροδίστε το και βάλτε το στην κατσαρόλα 5 λεπτά πριν το τέλος
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο