Το ιδανικότερο πρωινό ή απογευματινό για τις κρύες ημέρες, «πειραγμένο» με λίγο αλκοόλ.
Υλικά
- 125 γραμμάρια αλεύρι
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 ποτηράκι κρασιού μπύρα
- 1 κουταλιά σούπας ρούμι
- 4 μήλα
- Χυμό 1 λεμονιού
- Λάδι καλαμποκιού για το τηγάνισμα
- Ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα
![Τηγανίτες με μήλα και ρούμι | iefimerida.gr 0](/sites/default/files/styles/in_article/public/2017-01/beignets1.jpg?itok=oZX69ILa)
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε το αλεύρι με τη μπύρα, το αλάτι και το ρούμι
- Αφήστε να ξεκουραστεί αρκετά
- Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε ροδέλες, χωρίς κουκούτσια
- Ραντίστε τα με τον χυμό λεμονιού και αφήστε τα στην άκρη
- Ζεστάνετε το λάδι σε τηγάνι, βουτήξτε τις ροδέλες μήλου στην υγρή ζύμη και τηγανίστε τις 2-3 λεπτά
- Ακουμπίστε τις σε απορροφητικό χαρτί και συνεχίστε
- Πασπαλίστε με την ζάχαρη άχνη και απολαύστε τις!
![Τηγανίτες με μήλα και ρούμι | iefimerida.gr 1](/sites/default/files/styles/in_article/public/2017-01/beignets1_0.jpg?itok=eG5APO_-)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο