Στην κεντρική Ευρώπη δεν θα βρείτε πουθενά φακές σούπα σκέτες, όπως τις τρώμε στην Ελλάδα, λίγο νερόβραστες.
Η συνταγή εκεί προβλέπει λουκάνικα ακόμη και χοιρινό κρέας, για να νοστιμίσουν τα όσπρια.
Σας δίνω την πιο απλή συνταγή, με τα λουκάνικα.
Υλικά
- 350 γραμμάρια φακές πράσινες ή μαύρες
- 2 λουκάνικα χοντρά
- 2 καρότα
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κρεμμύδι και 1 σκελίδα σκόρδο
- Λίγη πιπερίτσα τσίλι και λίγο μαϊντανό
- Λίγο ελαιόλαδο, αλάτι
Εκτέλεση
- Κόψτε τα καρότα σε χοντρές ροδέλες
- Σε κατσαρόλα ρίξτε ελαιόλαδο και ροδίστε το κρεμμύδι για 5 λεπτά
- Προσθέστε τις φακές, τη δάφνη, το τσίλι και 2 ποτήρια νερό -Καλύψτε και βράστε για 30 λεπτά, σε μέτρια φωτιά
- Προσθέστε και τα λουκάνικα στην κατσαρόλα, βράστε για ακόμη 20 λεπτά
- Ψιλοκόψτε το σκόρδο και ανακατέψτε το με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Κόψτε τα βρασμένα λουκάνικα χοντρά και πλαγίως και ετοιμάστε το πιάτο
- Κάτω οι φακές με τα υγρά τους, από πάνω τα χοντροκομμένα λουκάνικα
- Από πάνω ρίξτε το μείγμα σκόρδου-μαϊντανού
Φακές με λουκάνικα, από γερμανικό τραπέζι:
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο