Bild: «Η Ελλάδα μιλά ανοιχτά για έξοδο από το ευρώ» - iefimerida.gr

Bild: «Η Ελλάδα μιλά ανοιχτά για έξοδο από το ευρώ»

Bild: «Η Ελλάδα μιλά ανοιχτά για έξοδο από το ευρώ»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Παντελή Καψή για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ασχολείται ο γερμανικός τύπος, με την Bild να αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της ότι «οι Έλληνες μιλούν για επιστροφή στη δραχμή».

Στο άρθρο, που έχει ως αφορμή τις χτεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου η γερμανική εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν αποκλείει πια κατηγορηματικά την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι όλα θα κριθούν στις συνομιλίες τους επόμενους μήνες συμπεριλαμβανομένης και της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη. Σε περίπτωση αποτυχίας των συνομιλιών είμαστε εκτός ευρώ, είπε ο Παντελής Καψής».

Αντίστοιχη αναφορά κάνει και η Frankfurter Allgemeine Zeitung. «Χωρίς νέα βοήθεια δισεκατομμυρίων η Ελλάδα ανησυχεί ότι θα βρεθεί εκτός ευρωζώνης. 'Αν η συμφωνία για την ενίσχυση της διάσωσης δεν υπογραφεί είμαστε αποκομμένοι από τις αγορές και έξω από το ευρώ', δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Μέχρι σήμερα η έξοδος από το ευρώ αποτελούσε ταμπού για την Αθήνα», παρατηρεί η εφημερίδα της Φρανκφούρτης.

Ήρεμη στάση από την Κομισιόν

Στα δημοσιεύματα και τις αντικρουόμενες δηλώσεις η Κομισιόν αντιδρά με ηρεμία και διαβεβαιώνει ότι καμία χώρα δεν θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη. Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν τόνισε ότι το ζητούμενο είναι να συγκεκριμενοποιηθεί η συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στο δεύτερο πακέτο σωτηρίας ύψους 130 δισεκατομμυρίων ευρώ. «Δεν υπάρχει πρόθεση, ούτε σχέδιο το 2012 ή αργότερα κάποια χώρα να αποχωρήσει από τη ζώνη του ευρώ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ