Μπόρις Τζόνσον: Η Μόσχα του Πούτιν καταφεύγει σε κάθε είδους βρώμικα κόλπα - iefimerida.gr

Μπόρις Τζόνσον: Η Μόσχα του Πούτιν καταφεύγει σε κάθε είδους βρώμικα κόλπα

Φωτογραφία: AP/ Gregorio Borgia
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν πίσω από το χακάρισμα του της εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος, στην προεκλογική περίοδο στις ΗΠΑ, δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε τη Μόσχα του Πούτιν ότι καταφεύγει σε κάθε είδους βρώμικο κόλπο, ενώ δια στόματός του για πρώτη φορά το Λονδίνο στηρίζει τις εκθέσεις των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών που συνδέουν τις κυβερνοεπιθέσεις αυτές με τη Ρωσία.

Μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο Τζόνσον είπε ότι είναι «αρκετά ξεκάθαρο» πως η κυβερνοεπίθεση προήλθε από τη Ρωσία. Ανέφερε ακόμη ότι είπε στη νέα αμερικανική διοίκηση ότι «πιστεύουμε πως η Ρωσία, το Κρεμλίνο του Πούτιν, καταφεύγει σε κάθε είδους βρώμικα κόλπα, αλλά θα είναι τρέλα να δαιμονοποιήσουμε περαιτέρω τη Ρωσία ή να τη στριμώξουμε στη γωνία».

Ο Βρετανός υπουργός τόνισε ακόμη ότι χρειάζεται διπλή πολιτική, δέσμευσης και επαγρύπνησης, αν και, πρόσθεσε «αν δούμε τι έχουν κάνει οι Ρώσοι στα δυτικά Βαλκάνια και σε ό,τι αφορά τις κυβερνοεπιθέσεις, είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχουν καλές προθέσεις».

Πάντως ο Τζόνσον, σύμφωνα με τον Guardian, φρόντισε να διευκρινίσει ότι τα σχόλιά του για τις ευθύνες της Ρωσίας δεν αποτελούν και σχόλιο για την «εκλογική αποτελεσματικότητα» των κυβερνοεπιθέσεων. Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών συνάντησε τα περισσότερα υψηλόβαθμα στελέχη της διοίκησης του Τραμπ την Κυριακή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ