Ενα πολύ ραφινάτο πιάτο, το σερβίρουν και στα καλά εστιατόρια.
Υλικά
- 2 πατάτες
- 2 μεσαία κρεμμύδια
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 ζωμό κότας
- Αλάτι και πιπέρι
Προαιρετικά
- 1 πράσο, μόνο το λευκό
- 1/3 ποτήρι λευκό κρασί
![Πατατόσουπα, παχιά, χειμωνιάτικη | iefimerida.gr 0](/sites/default/files/styles/in_article/public/2017-01/pomme_de890_1.jpg?itok=NGKw0BLb)
Εκτέλεση
- Πλύντε καλά τα λαχανικά και κόψτε τα σε χοντρά κομμάτια
- Βάλτε τα σε κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό και αλάτι
- Προσθέστε το φύλλο δάφνης, τον ζωμό κότας (και το λευκό πράσο, αν το επιλέξετε) και βράστε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά
- Περάστε τα υλικά στη μουλινέτα ώσπου να γίνουν μια παχύρευστη σούπα
- Προσθέστε όσο νερό χρειάζεται από την κατσαρόλα, να μην αραιώσει πολύ
- Σερβίρετε ζεστή τη σούπα, με πιπέρι
- Βάλτε από πάνω λίγο μαϊντανό ή λίγο σχοινόπρασο
![Πατατόσουπα, παχιά, χειμωνιάτικη | iefimerida.gr 1](/sites/default/files/styles/in_article/public/2017-01/pomme_de890_1.jpg?itok=NGKw0BLb)
Περιποιηθείτε την σούπα σας με μερικά καλοψημμένα κρουτόν από πάνω, όπως αυτά στο pinterest. Για να κάνετε δικά σας κρουτόν, εύκολα, ψήστε δύο φέτες ψωμί και κόψτε τα σε κύβους:
![Πατατόσουπα, παχιά, χειμωνιάτικη | iefimerida.gr 2](/sites/default/files/styles/in_article/public/2017-01/soup-1.jpg?itok=NeDKgbXk)
Κάποιοι το προχωρούν περισσότερο: ροδίζουν, χωρίς λάδι, σε τηγάνι, άφθονο μπέηκον και συνοδεύουν την ταπεινή σούπα τους:
![Πατατόσουπα, παχιά, χειμωνιάτικη | iefimerida.gr 3](/sites/default/files/styles/in_article/public/2017-01/soupe_bacon.jpg?itok=B5a9vqIq)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο