Παπουτσής: Με εθνικούς πόρους η ανέγερση του φράκτη στον Έβρο - iefimerida.gr

Παπουτσής: Με εθνικούς πόρους η ανέγερση του φράκτη στον Έβρο

Παπουτσής: Με εθνικούς πόρους η ανέγερση του φράκτη στον Έβρο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η μελέτη κατασκευής του φράκτη στο Έβρο προχωρά κανονικά και υπάρχουν πλέον εναλλακτικές προτάσεις για τον τρόπο, το κόστος και την υφή του έργου, επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών της ΝΔ (Παναγιωτόπουλος, Δερμεντζόπουλος) και του ΛΑΟΣ (Πλεύρης) για το θέμα του φράχτη και την χρηματοδότησή του, ο Χρήστος Παπουτσής εξήγησε ότι για την κατασκευή του αποτρεπτικού εμποδίου στον Έβρο, πραγματοποιήθηκε «επισταμένη αναζήτηση και μελέτη προς εξεύρεση του πλέον κατάλληλου τύπου τεχνητού εμποδίου. Αφού ελήφθησαν υπόψη τόσο η ιδιαιτερότητα της κατασκευής, προέκυψαν εναλλακτικές προτάσεις αναφορικά με τον τρόπο, το κόστος και την υφή του έργου».

Σε ότι αφορά την χρηματοδότηση του έργου, είχε υποβληθεί πρόταση χρηματοδότησης, στο πλαίσιο του Ετήσιου Προγράμματος 2011 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων. Επειδή όμως καθυστερούσε η σχετική έγκριση (δόθηκε μόλις στις 25-11-2011), η κυβέρνηση αποφάσισε τον Σεπτέμβριο να γίνει η χρηματοδότηση του τεχνητού εμποδίου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) και η πρόταση χρηματοδότησης από την Ε.Ε. αντικαταστάθηκε «με άλλη πρόταση για χρηματοδότηση προμήθειας έξι (6) επιπλέον σκαφών θαλάσσιας περιπολίας για το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή».

Τέλος, ο Χρήστος Παπουτσής τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν απέρριψε ποτέ το έργο και υπογράμμισε ότι το έργο προχωρά για την ορθολογικότερη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ