Ταϊλάνδη: Μποτιλιάρισμα 200 χιλιομέτρων προκάλεσαν οι πρωτοφανείς πλημμύρες! - iefimerida.gr

Ταϊλάνδη: Μποτιλιάρισμα 200 χιλιομέτρων προκάλεσαν οι πρωτοφανείς πλημμύρες!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα τεράστιο μποτιλιάρισμα 200 χιλιομέτρων σχηματίστηκε στη νότια Ταϊλάνδη μετά την κατάρρευση γέφυρας στον κύριο αυτοκινητόδρομο που συνδέει τις βόρειες και νότιες περιοχές της χώρας λόγω των σφοδρών πλημμυρών που έχουν στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε 25 ανθρώπους.

Ταϊλάνδη: Μποτιλιάρισμα 200 χιλιομέτρων προκάλεσαν οι πρωτοφανείς πλημμύρες!  | iefimerida.gr 0

Σύμφωνα με τις αρχές από τις πλημμύρες επλήγησαν πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι -κάπου 360.000 νοικοκυριά- καθώς και η παραγωγή φοινικέλαιο και καουτσούκ. Πολλοί ιδιοκτήτες εγκατέλειψαν τα αυτοκίνητά τους μέσα σε βούρκους λάσπης στην επαρχία Πρατσουιάπ Κίρι Χαν, όπου ένας χείμαρρος γκρέμισε μια γέφυρα στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την πρωτεύουσα Μπανγκόγκ με τις νότιες περιοχές της χώρας.

Ταϊλάνδη: Μποτιλιάρισμα 200 χιλιομέτρων προκάλεσαν οι πρωτοφανείς πλημμύρες!  | iefimerida.gr 1

Πολλοί κάτοικοι μετακινούνται με βάρκες καθώς το τοπίο θυμίζει μια απέραντη λίμνη.

Πρόκειται για τις σφοδρότερες βροχοπτώσεις της τελευταίας 30ετίας, οι οποίες πλήττουν κυρίως το νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης, μια περιοχή που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των τουριστών κυρίως αυτή την περίοδο του χρόνου, που συνήθως είναι ξηρή.

Ταϊλάνδη: Μποτιλιάρισμα 200 χιλιομέτρων προκάλεσαν οι πρωτοφανείς πλημμύρες!  | iefimerida.gr 2

Η εποχή των μουσώνων διαρκεί στην Ταϊλάνδη συνήθως από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο. Τέτοιες βροχοπτώσεις είναι σπάνιες τον Ιανουάριο. Πάντως τον περασμένο Δεκέμβριο μια ανάλογη κακοκαιρία προκάλεσε το θάνατο 35 ανθρώπων. Το 2011 είχαν χάσει τις ζωές τους σε πλημμύρες 815 άνθρωποι, ενώ οι πλημμυροπαθείς ξεπέρασαν τότε τα 13 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ταϊλάνδη πλημμύρες μποτιλιάρισμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ