Οριακά επιδεινώθηκε το επιχειρηματικό κλίμα στον κλάδο Πληροφορικής τον Δεκέμβριο - iefimerida.gr

Οριακά επιδεινώθηκε το επιχειρηματικό κλίμα στον κλάδο Πληροφορικής τον Δεκέμβριο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οριακά επιδεινώθηκε το επιχειρηματικό κλίμα στην εγχώρια αγορά Πληροφορικής και Ανάπτυξης Λογισμικού τον Δεκέμβριο έναντι του Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδας οριακά αρνητικό σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, αλλά βελτιωμένο έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, ήταν το επιχειρηματικό κλίμα στην εγχώρια αγορά Πληροφορικής και Ανάπτυξης Λογισµικού το Δεκέμβριο.

Ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στον κλάδο κινήθηκε οριακά προς τα κάτω το Δεκέμβριο, φθάνοντας στις 77,3 μονάδες (από 78 μονάδες ένα μήνα νωρίτερα), σε ανώτερα, όμως, επίπεδα σε σχέση με εκείνα του Δεκεμβρίου του 2015 (67,4 μονάδες).

Οι εκτιμήσεις των επιχειρήσεων του κλάδου για την τρέχουσα κατάσταση βελτιώθηκαν ήπια κατά τον Δεκέμβριο ενώ αντίθετα πτώση σημείωσαν οι προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της ζήτησης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Μηνιαίο Δελτίο Οικονομικής Συγκυρίας του ΙΟΒΕ για το Δεκέμβριο του 2016, οι εκτιμήσεις των εταιρειών του κλάδου για την τρέχουσα ζήτηση βελτιώθηκαν ελαφρά, με το ισοζύγιο των -3 μονάδων να ισοσκελίζεται. Επιπρόσθετα, το Δεκέμβριο καταγράφηκε σημαντική ενίσχυση των προβλέψεων για την απασχόληση του κλάδου (στις +21 μονάδες από +3 μονάδες το Νοέμβριο ο σχετικός ο δείκτης).

Σε σχέση με τις προσδοκίες για τις τιμές, η αποπληθωριστική τάση εντάθηκε ήπια (-13 μονάδες από -10 μονάδες ο δείκτης). Τέλος, το 36% των επιχειρήσεων δήλωνε και το Δεκέμβριο - αντίστοιχο ήταν το σχετικό ποσοστό το Νοέμβριο του 2016 - απρόσκοπτη επιχειρηματική λειτουργία, με το 37% να επισημαίνει την ανεπάρκεια ζήτησης, το 15% την ανεπάρκεια κεφαλαίων κίνησης και ένα 3% λοιπούς παράγοντες, ως τα κυριότερα προσκόμματα στη λειτουργία του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αγορά πληροφορικής ΙΟΒΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ