ΕΛ.ΑΣ.: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα -Δράστες εξαπατούσαν εμπόρους προσποιούμενοι τους αγοραστές - iefimerida.gr

ΕΛ.ΑΣ.: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα -Δράστες εξαπατούσαν εμπόρους προσποιούμενοι τους αγοραστές

Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως υποψήφιοι αγοραστές σε πωλήσεις εμπορευμάτων και αντικειμένων, που είχαν αναρτηθεί σε ηλεκτρονικές αγγελίες του διαδικτύου, εμφανίζονταν τα μέλη εγκληματικής ομάδας, η οποία εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν στο Καματερό, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, τρία άτομα, 23 και 37 ετών, καθώς και ένας ανήλικος. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας και της απάτης.

Από τις αρχές του 2016, οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και προσποιούμενοι τους υποψήφιους αγοραστές εξαπατούσαν ανυποψίαστους εμπόρους. Συγκεκριμένα, εντόπιζαν ηλεκτρονικές αγγελίες πώλησης ελαιολάδου και διαφόρων αντικειμένων, ενώ στη συνέχεια επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τους πωλητές προκειμένου να καθορίσουν σημείο συνάντησης. Αργότερα, είτε με την υπόσχεση άμεσης εξόφλησης, είτε με την αποστολή πλαστού αποδεικτικού τραπεζικής κατάθεσης, τους έπειθαν να μεταφέρουν τα εμπορεύματα σε καταυλισμό στο Ζεφύρι, χωρίς να καταβάλλουν το αντίστοιχο χρηματικό ποσό. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί εννέα περιπτώσεις, στις οποίες οι δράστες ακολούθησαν τη συγκεκριμένη μεθοδολογία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δράστες Σύλληψη αστυνομία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ